英國移民雜談 (不定時更新)

981 回覆
205 Like 10 Dislike
所以女人好就係女人,唔好就累人
一係絕啲飛甩外母,為子女未來著想4口子自己去

一係攤牌話計唔掂數,留喺香港成家攬炒算

(最後對唔住都要講句,其實單身真係好撚正)
唔識分既人比例多唔多?
我都係社交障礙,香港都少朋友但都知心。
社交障礙係英國生活,唔渴求朋友係咪會好奇怪?
睇過crime rate,英格蘭計36個城市,曼城排36。
住apartment 啲家居維修會唔會易啲?如果屋外公家位要維修點計?
Brita 邊隻filter唔到lime scale?
最ideal係買whole house softener
搵條主pipe入水
但問題係租屋個landlord未必肯畀你裝
有香港車牌咁係咪轉到國際牌?
會唔會一個人過去開左路先,你搵到工穩定再同佢哋行?始終資源有限
如果我係bno 就好d, 如果我係伴侶身份就要一齊跟
可惜而家掉轉
yes, 轉到無問題,不過最好係棍波,果邊d 2手車多棍波
點解IKEA咁重要?其他傢俬舖無咁方便?
社交障礙係英國生活先容易,因為英國一大問題係loneliness
朋友同屋企人好多時候會係英國各散東西,要見面無香港咁容易
好難答你,因為唔識分嘅多數會收埋唔提,特別英國人表面功夫一定做到足
咁耐以黎係有一次有個英國老人家以為香港係日本嘅一部分
請問女裝呢?係咪多啲款式無得hea?
幫hea爆太太問。
玩樂器點算?

新手學小提琴難聽到......
呢個政府網可以查到ofsted rating
https://www.compare-school-performance.service.gov.uk/
點解介意,開個post 都係大家share 心得,我更加可以打少個topic
其實地毯真係好撚煩好難打理,如果大家買樓,入伙前建議起曬啲地毯佢
我成日比人話日本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞