(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區 106

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
可以話俾你聽squat兩餅去三餅唔會太耐
1年都ok
但3餅去4餅真係好耐
有無巴絲打分享下點樣增加背肌感受度
有無巴絲打分享下點樣增加背肌感受度
買拉力帶
唔喺屋企會俾卡你去郵局拎,要第2日下晝等郵車送去郵局
咩牌子
挺胸收腹,收緊肩胛骨,離心做耐啲(4秒左右)
兩個星期都咁 幾年後mr o都有佢份啦
下個Mr o
DOMS唔係訓練成效同強度嘅唯一準則
要睇效果就要睇長啲 可能講緊一個8個星期嘅program 前後比較

但係你話一星期做幾多set per muscle group 就好似暫時都唔太多研究 有都無一個好精確嘅結論

無記錯當日training 嘅強度會重要過你做左幾多set

利申 都係上網睇返黎嘅理解 有錯嘅請屌
基本上intermediate 黎講係得peak phrase同retrain 大機會有doms
想問下creatine 咩牌子好?body attack, scitec 同其他
謝各位ching
如果係丸仔嘅話平果隻最好,沖粉就買番你protein shake嘅牌子
咩牌子都一樣 冇分
飲緊myp嘅iso 但係都係會柯 想問下有無咩牌子會好啲
飲Mars 啦
夾深d,放多d

mars定allin好?咁岩有阿布泰收據 買allin可以平50蚊 計返同mars差10蚊
咁allin啦
其實未知上到3餅未,不過130做到4下,過幾日想try下140。

一開始我唔熟深蹲個動作,自己睇yt學,做25lbs一邊都做到向後仆低咗(諗返都柒)之後熟就慢慢加到兩餅,後來我覺得自己隻腳夠粗唔想玩肌肥大想玩健力,就跟蓋伊拍片測過嗰個candito健力program玩。

我6月開始gym嘅時候bw73,宜家80,我睇返記錄10月做到90kg8下,當做到兩餅啦,之後12月中封gym前啱啱run完candito,做到120kg3下。

封gym後打回原形,用咗一個月回復,之後再run一次cadito個program,宜家130做到4下,過幾日測下可摸耳140。

100kg*10計嗰個可以忽略,唔準
咪又係一鳩樣睇基因

落完會變fitness model 咪一街都fitness model你估真係變魔法咩

肥底落野,向strongman 個邊發展實際好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞