(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區 106

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
一要努力,二要努力,三四五都係要努力

講咩都得訓練飲食問題心得資料分享

無乜嘢唔好嘈交,因為嘈交要自貼
唔好貼自己TG出黎,搵食出返去唔會阻你

健身係一條漫長既路,無論增肌定減脂肯堅持就會成功

----------------------------------------------------------
有任何新手問題請睇咗pixel巴既post先

減肥/增磅
https://lih.kg/1071429
有無人試過少少bulk少少cut咁樣

例如一星期上半 下半 各兩次
有操開個三四日過tdee+高carbo
休息日低過tdee+重protein比例
咁唔叫一半bulk一半cut
呢個叫carb cycling
留名
做啞鈴單邊
lm
留名
停左gym好耐操返
on whey protein 貴左咁多既
iherbs之前5 lbs都係4百幾 頭先睇要6百頭
lm
Lm
Lm
按摩 拉筋 整鬆個前膊同scap
推胸記得lock scap同挺胸off前膊
多數因為你鬆左 左邊scap先會軟左
做單邊就得既話就唔會咁多人都仲係咁
LM
有冇師兄著開nano x
Squat嘅感覺同平底鞋似唔似
個人經驗著nano squat大重量真心嘛嘛地,情願赤腳算
想問下, 女生想減脂, 邊種方式會比較好??
1. 朝早有氧, 夜晚收工重訓
2. 夜晚收工重訓一個鐘後有氧
3. 一日有氧一日重訓

利申: 肥西, 168cm 但體脂30
1/2
循例放返之前爸打整既圖出黎
Isolate
小弟想問下咁多位ching 關於training volume 既問題:
我一星期操5日,胸背膊腳手咁操,每次操1-1.5hr,每次操大概20組左右,操手個日仲會上埋animal flow。想問下咁樣算唔算多?我想睇下咁多位ching,平時每次操幾多組咁樣
個人認為揾到個可持續方式好緊要
3分訓練7分飲食
你俾我我會揀2
但係飲食好緊要,眼見有朋友冇錯啊佢係有重訓有行機
但係操完食甜品食burger
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞