(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區 106

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
冇話邊款好D
你鐘意邊樣就邊樣
4組一樣, 易紀錄D
你知你下次玩幾重,同target幾重
食三文魚嘅師兄食魚扒定魚柳?
有錢柳 窮扒
想7chan搵就得唔洗買
最近係果度搵到好多要俾錢買嘅program/ebook
多謝師兄指教 我想問係咪每星期加重,到week 5就deload ,過左week6就可以加重reset?
你玩重咪要插deload week囉 純粹比身體recover
如果你玩8rm唔洗理
多謝巴打我有睇到#1

我疑惑緊應該要增肌定減脂

如果我冇理解錯
增肌要tdee+300/500

減脂要tdee-300/500??

如果我有增左dd肌肉
而家要減胃腩就應該減左脂先既?
增唔增肌就後話?
都岩嘅
操啦 到你身體話比你知頂唔順就就會deload
就好似一開始諗住幾時cheat day 一樣
Myp 唔好飲 完
有冇人用過HEAVYWEAR 隻快扣腰帶
做咩動作先會有胸肌中間條線?
中間好平,見啲大隻佬都有條線
關唔關體脂高事?
即係唔關夾唔夾胸事?
有冇巴打知道幾時應該加重?
唔知自己係咪太冇意志力
辛苦少少就唔係好加到重量上去
搵一個岩你既progressive model , 跟自己set既rule黎加重
例子1: 5 rep , 做3組
set 1 同 set 2 做夠5下收手, 有力剩就留力
set 3 去盡 有幾多下做幾多下 , 如果可以做多過5rep, 下次就加load

例子2: 5-8 target rep
每次每組加1rep, 有剩留力, 達唔到目標就下個pass再試
day1 : 5 5 5
day2 : 6 6 6
day 3 : 7 7 7
day4 : 8 8 8
day 5: 加磅 5 5 5
想問whey啲唔同口味係點溝出嚟,係咪用咗代糖/人工甜味劑嗰啲,呢啲野有冇話對身體有咩唔好?
如果我轉飲unflavoured嘅會唔會健康啲?(我對蛋白粉味道冇乜要求)

有無人做夾胸會用呢隻機
係咪得我覺得個手pad超唔舒服
較左幾次角度都覺得出唔到力同埋卡住卡住咁
呢部野好睇人
可以既話用返一般pec deck, 或者cable fly
呢個真
做果陣好似覺得自己隻手唔夠長去就塊pad
夾到一半個手肘會有壓力卡住
可能我果部係鬼佬size
我見過有人照伸直手夾
呢啲google 到嘅嘢就唔好係到問啦....

可以食多啲良好嘅脂肪(三文魚..合桃.個啲)食多啲碳水.....我估
岩岩落超市見到40蚊有240gram 挪威三文魚柳
好似幾抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞