(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區 106

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
接近0rom嚟練背
Deadlift 門檻都幾高
錯form尻拉2下就收皮
又要拆枝Bar落地上餅
Set up重麻煩過做
唔同Squat Bench一埋位就做得

所以想偷雞用rack dl代替
又可以拉重啲
deadlift門檻一d都唔高
每個人都會地下執起野 最functional既動作
安全既deadlift係好易學
efficient既deadlift先難精
Egolifting
飲左whey protein半個月 腋下成日好撚臭
唔係平時果種汗味

沖完涼開曬冷氣 過半個鐘就會開始有臭味
返工一日之後會臭到仆街

有無巴打有同樣煩惱 有無咩方法解決
想奶
點解會關whey protein事係咪巴打你大隻左出汗多左炸
著背心推會臭親自己 好撚嚴重
而且左邊特別臭 已經兩個禮拜唔比條女挨我左邊
因為我操左一排 一直無飲奶粉
兩個星期前開始飲 就開始發覺腋下好撚臭
所以先覺得關事
蛋白質 break down後會變amino acid
過剩會變ammonia排出身體 可能係呢陣味
試下吸收少D蛋白質 (任何source)
或者飲多D水 (9估, 理論上得)
Squat 到扁平足
到底係咩原理
真心想學野
我gym嘅日子 一日會飲到起碼3L水
可能真係食太多肉 然後又飲奶粉

不過我自己又唔覺得自己平時嘅汗味臭左
純粹係腋下好撚臭
格甩底既設計令汗臭強度+10
D汗仲要走唔到
所以我做gym鐘意著tank top
Leg day完接cardio day = 玩鳩自己
Cardio day完接leg day = 玩鳩自己2次
今日玩鳩左自己2次
最近P記多左好多weight lift 新手,霸住支Bar chok 左半個鐘
有冇巴打知waterfall可唔可以免費測inbody,或者知邊度有得測,或者知邊隻磅測體脂準。
標準答案:家樂坊
24/7支bar其實夠唔夠20kg
想問下大家點睇muscletech gainer
個人瘦底試左好幾隻gainer都麻麻地增到磅
做gym intensity同休息應該都足夠
有諗過唔食gainer齋whey protein但唔夠時間食唔到咁多real food carbs
見呢隻好似無咁多maltodextrin?
雖然唔知點分啲protein係咪high quality
其實呢....gain 差唔多等於 蛋白粉+糖
食唔夠carb真係好易解決
薯片可樂係一個極之快樂既選擇

high protein quality = 唔同種類既amino acid , 有廿幾種, 但唔係樣樣都essential
有多餘錢可以去追, 建議你唔好晒錢
冇咩神奇功用
乜肉都食下就自然有齊
essential list:
histidine,
isoleucine,
leucine,
lysine,
methionine,
phenylalanine,
threonine,
tryptophan,
valine
食多啲白飯 包增到
女朋友多運動少吃都瘦唔到,要點算

165 / 63

本身都無理佢減肥,但搞左半年都瘦得1kg, 搞到我都忍唔住要帶佢做gym

佢淨食番薯,雞肉

不過好鐘意食炸野,都係偶爾食

食量又細,buffet食2碟就走左

之前佢都係咁做hiit, 跑步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞