(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區 106

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
Ziva同martix其實同一公司
香港價錢其實都唔算平,台灣野拍得住life fitness/hammer strength
Rouge 係美國都係好平民牌子同價錢
只係黎香港運費貴
有d 26/7用呂小軍,質素仲好
人地起馬ipf approved
呂小軍點樣質素仲好
無記錯luxiaojun 好似仲平?
我指用淘寶果款
而且用舉重餅比賽頂級款黎計
我會簡呂小軍多過rouge

利申:用過晒iwf 所有牌子既舉重餅同barbell

日本果仔果隻uesaka最鐘意
Eleiko/ZKC/紅雙喜 差唔多
Rouge 最普通
計返同級數既款,唔計運費好似差唔多
想問吓雞柳同雞胸有咩分別
胸係breast
柳係tenderloin
胸如果乜都唔改會有層皮係上面 脂肪會比柳多啲 口感會好少少
柳就有條筋係上面 唔改左條筋將會十分韌 成隻雞最瘦既部位 處理得宜口感會林過胸
咁蛋白質量邊樣多啲
差不多 ard 100 gram 20-24 p
視乎你解凍嘅時候肉汁流失左幾多
https://www.instagram.com/tv/CNgNzTPnNcP/?igshid=109y1ao954ln1
整個platform 又唔掉得不如拆左佢啦
好多波標撚真係食古不化
我會:
重訓45-60分鐘 10分鐘樓梯機
第二日一係重覆 或者 朝早返工前跑個靚步45分鐘內

飲食好重要:
低碳 低油 低鹽 戒糖
例如朝早-花生醬麥包/Greek yogurt,雞蛋兩隻 一隻全蛋 一隻蛋白
晏就-飲自己煲既湯,加雞胸/三文魚,菜
夜晚-飲湯 多菜 多魚 少肉
想請教下各位巴打點先知肌肉休息得夠唔夠?
我上YouTube睇有啲又話要休息一日
有啲又話要休息兩日
基本上一星期會練六日
一日就重訓 一日就練下腹肌果啲 隔住做
跟住一個禮拜會打兩日泰拳
瘦底想練厚啲同橫啲個人
Thx
你似係乳糖不耐喎
但係myprotein我都係已經飲緊iso
performance冇下跌就係休息夠
做足曬都操唔大
之前操六日仲衰咗而家抖四日反而有進步
Go24最初都係咁撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞