(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區 106

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
應該拉到大概掂到個胸先係最盡?
你要攞到最盡既應該係放鬆埋肩胛骨再拉
不過驚難控制既咪全程夾住個背拉
最緊要記住前臂係會用到 但只係輔助
講緊Olympic weightlift?
咁真係冇地方玩喎
原來易事有教Olympic weightlift
廢事mon po狗啦
上次整親睇左一個 按完個刻係好左 但好似冇根治過
係就唔就既問題?
你學weight lift 個地方都容許你玩/練習,但commercial gym 唔係合適platform 你練習
而且去得你都想做哂果日既program,多人咪同啲師兄share,咁你係squat rack set up 玩weightlift 咁其他人點玩
咪就係見到啲新手玩囉
係,後面成村人等佢
其實你講得岩
不過見佢話用唔到背發力
一陣鬆曬怕佢唔記得夾返實咁解姐
24/7都大把啦 squat rack 到bench 都有
真係要用squat rack 做squat 個班就企係到等/做機先
土地問題
企係到係推膊吧 有時我做ohp 都會arch 到推上胸咁 做重既話
啲人真係拉張bench 去platform 到做
果d唔知玩波撚定crossfit撚,clean起碌 bar之後45度向前轟轟轟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞