(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區 106

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
運動量幾大?
可能呢個餐單只係夠你maintain囉
再食多啲野
份量/食物囉 比如100g雞胸 轉食150g 雞胸
或者轉食雞扒 蛋白質低少少 脂肪拉高少少

Btw,有冇計過tdee 大概幾多?
Asis同psis差20度既人睇落會anterior pelvic tilt 但其實咁樣係佢neutral spine 咁呢d case又點算
再者anterior pelvic tilt唔係一個病既名 佢只係形容緊pelvic既位置 squat個陣brace得岩咪得 我理撚得你平時pelvic tilt前定tilt後
你個啲飢民腹肌黎 係本身太瘦就會出
新手上路,好疑惑

我既目的係想減走個胃腩

做左兩個月gym,跟朋友胸 背 膊 手 腳咁操
每次4-5組動作,每組8至12,仲會加d drop set同行30分鐘機添

有飲on既粉同食維他命雜

飲食上都清左少少,食少左飯

不過體重無變過,183 83kg,胃腩都仲係到

而家個身型睇落脹咗好多,不過係肥個隻

想問下係咪應該先專注左減脂,tdee去番低水平先再增肌會好d定係脹係必經階段?

睇下有無師兄經歷過可以分享下心態
自己做唔到 搵pt 囉
On 飲gainer?
照計你咁講 唯一炒車位就係飲粉>以前食既kcal
正常tdee-300/500 過一排就會瘦
一係就你錯估自己本身tdee
+-100再調整
想問咁多位ching除左飲奶粉之外仲有冇食保健品?
咁隻手拉落既時候係咪應該要貼實加拿大
唔洗食清嘅意思係可以食炸野定多汁定求其亂食?
唔係
大約個半鐘到
如果你係新手...full body好大機會幫你build muscle快過split
我個fd其實已經有pt既效果
不過佢想我操到佢咁大隻
有d唔明我想要乜

佢要我狂增左肌先,但係我覺得自己已經脹,可能體肌都仲係高,所以睇落會肥左
我飲依隻唔知係乜求其買嘅
有冇師兄係一星期操5至6日
食清啲好事黎既
炸野 多汁 都係脂肪 膽固醇 反式脂肪咁 對心血管唔係咁好 間唔時一餐半餐就好
有冇nutrition label 望下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞