半年幾用生酮減咗40kg 講吓點解我唔推崇生酮

774 回覆
950 Like 28 Dislike
即係sat同unsat一半半咁食會穩陣啲?

另外transfat係咪唔食快餐同零食基本上都安全?
生酮條友都死埋
唔知啲人跟佢做乜
好肯定咁講係 試之前最好了解自己身體狀況同想達到咩效果先。
唔好咁白痴
用靚油eg牛油果油、橄欖油 同動物脂肪eg牛油、豬油、鴨油 都係好架 只係夾埋飯食 就肥到痴線
https://heho.com.tw/archives/1999
然後呢度又話三酸甘油脂最衰好亂
你識d唔識d
收番埋啦
英國呢邊買豬油牛油一磚先£0.4好平
雖然以前香港直頭唔使錢 但要自己炸
生酮本身拎來醫病,你拎來減肥🤣
就係食少啲飯 食少啲汁 唔飲甜嘢 日日食得健康食得好飽都已經可以減到肥

cls,小學教嫁阿哥
芝士都係啦 以上講既野 香港乜都貴架 外國就平好多
豬油想自己整呀 始終知道自己食乜落肚 冇加工嘛
終於知啲人點解可以食極唔肥 就係食少啲飯 食少啲汁 唔飲甜嘢 日日食得健康食得好飽都已經可以減到肥

識有人餐餐一定叫多飯 日日飲肥仔水都唔肥
精製白飯真係少食
食多d粗糧
以前住香港嗰陣呀媽成日搭嚿肥膏返黎
我就切碎佢黎炸 一大碗都夠大半個月
啱呀 所以我冇屌啲人睇peeta唔啱喎,我自己之前都有睇,但好多懶人睇完幾條片當咗係真理,跟足個方法而唔自己去Adjust,咁咪出事。減到都好易反彈。
但事實上啲文獻同例子真係抽一少部分人出嚟講,佢仲要運動強度咁高,啲人造神覺得跟佢方法一定減到咪GG囉
我減完肥先去生酮
我仲都生酮緊,都差不多半年,係覺得精神好咗,個人無咁易攰,同埋慳錢,我一日只係食一餐
Peeta冇錯 條友講野都偏激得濟,想帶出係唔應該睇完條片就當係真理盲目跟從/相信,始終有好多不確定性
幾多歲
我識有個fd調返轉 餐餐食唔多
直頭唔食飯 6呎左右 但目測起碼二百磅
次次我同另一個fd都食埋佢嗰份
可能佢返到屋企再偷食掛
hiit, tabata呢類
你真係唔L識㗎喎
終於知啲人點解可以食極唔肥 就係食少啲飯 食少啲汁 唔飲甜嘢 日日食得健康食得好飽都已經可以減到肥

識有人餐餐一定叫多飯 日日飲肥仔水都唔肥
幾多歲
我識有個fd調返轉 餐餐食唔多
直頭唔食飯 6呎左右 但目測起碼三百磅
次次我同另一個fd都食埋佢嗰份
可能佢返到屋企再偷食掛
我第一日做半個鐘真係沖沖下涼兩眼一黑差啲暈咗係廁所
習慣咗之後一日唔玩返兩個鐘就好似蟻咬咁
減少飯
同埋飯比粉麵好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞