半年幾用生酮減咗40kg 講吓點解我唔推崇生酮

774 回覆
950 Like 28 Dislike
意粉好過紅米白米
你講得啱
呢條閪婆果啲就唔係hiit啦
咩叫hiit好多外國youtuber都有教
平時食得好清
生日放肆亂叫點心食幫埋人地食到飽撚到仆街
都無重過
反而仲輕咗體脂又降
樓主 我都試過生酮 減左5kg到 個時又驗尿酮 血都驗埋 第一次入酮冇咩野 照住食一個星期都入左 之後有日同事辭職食左啲散水餅 食左餐正常野 之後照番之前咁食 兩個幾星期都入唔番 之後就放棄左 完全唔明點解會咁

btw 我自己經驗 生酮有個好處 真係幫到減肥 就係生酮個胃口大大減低 會幫到你食低過tdee

到埋以我自己經驗冇話邊個方法唔好 只有邊個方法適合個個人
你唔可能計到
當自己平時食野餐餐食少一半飯
或者直接食接近原形食物果啲碳水
戒凍飲戒甜,即係叫熱飲唔落糖/轉啡糖代糖
食多啲菜水果
陪朋友減肥 真係同佢食嗰啲咩減肥餐單
我跟咗一個月真係唔洗做運動就減咗5kg

不過之後無再跟 因為好辛苦 朋友約食飯 除咗韓燒淨係食肉 你都無咩可以食到

茶記 普通餐廳更加唔洗諗

返工要日日自己帶飯
168太辛苦,早餐點可以唔食
叫少飯囉
有啲仆街好似聾撚咗咁照俾滿你既
咪唔好食晒

有時啲嘢係要經歷過先知
減完然後重刷啦...
LM

黎緊有機會可以自己煮,準備減翻d
讀u嗰陣已經成日遲起身唔食早餐
放假更加一起身就食lunch時間
對我嚟講唔食早餐先係常態
比較難克服反而係唔食宵夜
巴打 我又係生醒左十幾日就出酮疹
好彩即時爆碳止返 但都係留左啲印
又話好少人會出

其實最有效既減肥 根本就係低碳
只要唔食麵飯包 又易堅持又有效
日日檸水連代糖都無重過
最近仲輕咗
唔係點先叫肥得健康
再點計都係正常體脂健康過體脂高架啦
最撚憎依啲懶係眾人皆醉我獨醒既cm
又唔會俾清晰理由你 剩係話你咁係錯係on9
食完din忍口唔好再食嘢
Hea多4-5個鐘再瞓
瞓差唔多10個鐘起身食嘢已經係168
成日覺依依種野on99
其實17%都已經好低
唔撚係掛 17%已經肥到好撚腫,成個腩出左黎 多撚謝習大大,搞到無運動1年幾,有日起身發現唔對路,即刻下定決心減,當體脂去到9 即刻自信返哂黎 但知唔可能長期咁食,所以比個range自己 keep below 12就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞