半年幾用生酮減咗40kg 講吓點解我唔推崇生酮

774 回覆
950 Like 28 Dislike
我低醣(以前餐餐食飯)又熱量赤字+168左個幾月,但1kg都無減過,係咪唔正常⋯
本身56 想減到50-51 因為依家有個肚腩仔 體態唔係好fit 見啲人減得好快一個月都好見效但我又無乜變化
好似到左減重卡關,要返餐勁既呃你個身體
之前係youtube見到
https://youtu.be/dDa5Edx4l_I
絲 食雞肉 蛋 菇 菜多 碳水就蕃薯 薯仔 藜麥多 有打波+重訓 at least 一星期3次
但未減過 就平台期🥲?我都有爆卡過一兩日
你好似無吸收脂肪。要食健康既脂肪,減肥唔可完全避開脂肪。
脂肪好似係幫手製造荷爾蒙,荷爾蒙失調會另人肥。

申利,非專業。
本身56 想減到50-51 因為依家有個肚腩仔 體態唔係好fit 見啲人減得好快一個月都好見效但我又無乜變化
你絲?食乜野?
有冇運動?
絲 食雞肉 蛋 菇 菜多 碳水就蕃薯 薯仔 藜麥多 有打波+重訓 at least 一星期3次
你好似無吸收脂肪。要食健康既脂肪,減肥唔可完全避開脂肪。
脂肪好似係幫手製造荷爾蒙,荷爾蒙失調會人肥。

申利,非專業。

呢個大學教授有講過吸化脂肪,廣東話。可以聽下

https://youtu.be/E3rIezx06C0
淨係睇磅數冇用架
照鏡度腰圍仲直接
你做運動會加肌肉咪會重左囉
on9仔姓賴..大把人跑街.大把人係屋企做波比跳..死肥西真係好多籍口..
死肥西唔係姓死..係姓賴
你係咪弱撚智 你個死傻閪5毛拎白卡架? 屌你老母 正常人可以踢波打波游水保持身型,比你老板傻閪習搞到全世界咁 你都仲幫佢含 你唔係5毛就個腦生係屎忽到啦 幾時死全家呀

個個鐘意跑步做體能?個個都要跟你個弱智仔個套?你訓撚醒未呀 弱智仔? 我多籍口? 你未撚讀過書呀 提出一個論點叫多? 講事實叫錯? 冇肺炎我個個星期打波啦屌你老母,死肥西?我依家體脂9喎 真係屌你都哂鳩氣 返屋企塞入係老母個閪啦 咪撚以為上網冇啦啦屌人幾句好撚威先得架

我掉左六毛落地下呀 幫我瀨鞋底啦 白卡仔
讀多d 書先講經啦,肉食
正正經經少油糖做運動慢慢減仲好
搞咁多野得不償失
100個都冇1個係咁 呢種係運動天才
咁撚瘦 比風吹走啦排骨仔
ON 9 人類係雜食性動物黎
食返碳水就冇嘢
原諒我無追po
想問下樓主減得咁快
皮膚有無鬆到?
少乜撚嘢鹽呀 邊個話要量少架傻鳩
食低卡路里嘅大大份唔撚得呀?
鳩噏當秘笈
又一個傻鳩 大撚把bodybuild cutting嘅時候一日啪六七碗飯啦
有無變肥撚呀?
佢地想嘅臨訓前啪多罐雪糕都唔撚會肥
最後咪又係體脂個位數
根本係卡路里問題
1000卡就係1000卡
只不過食碳水再機會令你食多咗
計好數食乜柒都得
大撚把bodybuild唔撚使睇落去

唔通呢個社會個個都係bodybuild
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞