男朋友嫌我人工低 好大壓力

1001 回覆
94 Like 978 Dislike
好明顯條友9up 啲錢點用又唔講 60k就冇壓力真係笑到我 如果要供樓都冇左一半啦

我有中同屋企有家底 出黎搵份萬零蚊打風流工炸 果啲就真係冇壓力
肯做full time 已經好好
我gf做freelance 搵得幾千蚊個月 叫佢搵full time 死都唔肯
話份freelance 係夢想黎
喂大佬都要面對現實架 幾千蚊點生活點計劃將來
佢真係諗住等我養
陰鳩公70k 求女,去東南亞應該屌閪屌到賓州都變型
你睇吓你個名先有冇諗過無絲打揀你係有原因
好靚,身材好好
巴打好富貴?
咁你養唔養得起佢
假膠
之前d post又話自己22歲
搵30k打風流工揮手區
咁你唔會覺得想支持佢叫佢想做嘅嘢咩?
你又知對方係咩人
搵60k以上
已置業 唔洗供
屋企唔愁 應該都算係生活舒服
我覺得算冇經濟壓力了
當然同fg 就50k以上連登仔比我一定係窮
但現實應該好過唔少人掛
我真係唔會理條女搵幾錢
都有要求 但唔係要求佢搵錢
有啲男人真係唔介意另一半搵幾多
真係好睇際遇,睇下遇唔遇到
呢個男仔介意,而樓主你又想安於現狀嘅話
咁即係代表你哋唔夾了
不如再搵另一個夾得埋嘅人吧啦
非常認同
同埋自己係人地屋企人面前唔會抬得起頭做人
因為人地父母會覺得你食我仔住我仔
咁我叫你擔泥你都要照做
叫你生3個你唔可以生2個
真,識人屋企幾層樓係手,屋企得佢一個仔就算搵70k都唔夠人哋出身好
咪係囉
連登有冇咁多人搵20k+
宜家個環境你肯去做sales都冇數跑啦
唔驚污糟 唔驚血嘅話咪去醫管局搵份pca做囉 起薪都高過你依家 max都22-23k
兩個人人工加埋五萬都冇咁低仲想欠債買樓
差人幾十年錢旅行都去唔到,生埋個b 飯都食唔起
壓力又大 工就一定要keep住返二三十年
窮撚表示唔理解
網名搞下笑姐....
唔好針對我個名啦
我無咩收入
得老豆既4層樓
咁如果你覺得對方一路都支持佢做佢想做嘅嘢,但係唔會養佢唔結婚你得唔得

其實要求大家付出差唔多都好正常姐
如果調返轉你賺三皮幾男朋友13k
俾你都冇安全感啦

同埋收入真係會影響一個人係屋企既自信同地位
唔好話係咪為左結婚/男朋友
為左自己都應該努力d
你肯轉下工 加幅一定大過你坐係公司年年加幾個%
咁你有咩建議你分擔到頭家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞