男朋友嫌我人工低 好大壓力

1001 回覆
94 Like 978 Dislike
根據樓主嘅覆述,個男應該冇語氣咁重啵。
你點樣ff到咁多出黎?樓主個description都好中性,就係男友想佢搵20k

佢唔係話好呀,努力試下啦
反而係唔啦好大壓力,咁點搞?
fg都18-20啦
每個人都要為自己既人生負責
另一半憑乜野無條例支持佢唔上進搵幾千蚊一個月成世?
愛佢係想佢開心冇錯
但係都要睇現實世界咩情況架
你個諗法可以
但以一個人為單位,唔係以一個家庭為單位
三皮嫌人搵皮幾
叫你男友食蕉啦
我覺得係樓主自己玻璃心或者理解能力有問題先放大條仔話佢搵得少,
條仔只不過指出起碼要夠20k先可以一齊有未來,訂左個目標講清講楚咁都叫唔愛?

唔怪之得樓主仲係搵緊萬零蚊
其實講嚟講去都係價值觀不合。有人/夫妻可以打十幾年牛工搏上公屋,拎左公屋就好似發左達咁。樓主應該揾返依類男人,咁佢咪唔會嫌你人工低不思進取囉。
人工低配人工高呢個組合唔係冇可能,但唔好抱太大期望。睇得上你嘅另一半同你人工差唔多係合理,揾得多過你係bonus,除非你有其他優勢。公主配王子好合理,但唔係個個灰姑娘都會得到王子嘅青睞。雖然月入3萬都唔係咩王子。
兩個人一個月十萬就真係可以話一齊奮鬥啦,身邊都有咁既例子
唔係個個都見錢睇到咁重,差唔多有穩定生活,大家又情投意合,日後仲有得繼續上流就好夠

當然你話同時有個太子爺追就另計啦
咁分手啦
你既煩惱來源都係因爲個條友
分手咪係最好解決方法
睇你個名 個ac都俾人輪緊
我嫁
條仔幾廢至會唔係諗自己點可以搵多啲,而係叫係叫條女去搵多啲
具體少少得唔得

美股?
個個大學生咩
我老細幾十億身家 佢老婆未做過野添
但佢老婆屋企都係幾億身家 哈佛畢業
我搵80K,我老婆做半職得30K,我從來冇迫佢返全職搵多啲
你岩,不過宜家ive仔宜家贏大學生
去搵啲外快囉
2020年4月果時樓主同男朋友22、3
未夠一年就大家都27
時間過得真係快
機場保安就咁企喺度都萬五,樓主真係要加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞