男朋友嫌我人工低 好大壓力

1001 回覆
94 Like 978 Dislike
照睇樓主既工作能力都唔高
叫佢影印一份野可能漏咁幾頁、有部份影唔清楚、頁數疊錯
fax 唔同野比唔同 office 唔同 attention 唔同 fax number 做 coversheet 要 make sure 個 fax 過完打去問對家收唔收到
訂公司野要簽收要 check 要 stock 要出返張單比人同會計攞錢咁
短時間內趕住要做好多份
佢自己好混亂,同事催老細屌
佢咪覺得委屈有壓力
就黎冇飯開啦夢想,演員都要做foodpanda啦屌
拿男仔唔係咁溫和
廢話,兩個人都要返工做家務分擔頭家嫁啦
做咁多年野都13k,淨係識諗自己唔為下個男朋友諗下
你條仔好先同你諗將來渣要求你上進啲揾份二萬頭萬尾都好合理
我係佢真係飛鳩你乜都淨係諗自己,不思進取
收入唔一定打工既姐 投資個d咪得

反正打工都係俾人搵笨
好似七仔都唔只你份工好有前途?
咁嘅男人....
佢同你一齊應該都知你背景最多可以去幾多人工
佢仲咁俾壓力你 拋個波俾你
而唔係諗方法一齊變好 淨係俾個要求你
佢都幾廢下
之後一齊結婚生仔仲得了
家務又你做 仔又係你湊 又嫌你搵唔到錢
33歲70k都唔叫普通啦喎,普通人都有70k,就唔會有咁多窮人
咪就係
一齊前就咩都得,食左先
食完樓主就開始嫌
香港來講佢搵得唔多
不過你萬零響香港就責洗啲
唉,香港都係磨死人架喇。
係囉 其實如果樓主去到20k人工
兩個加埋先得個五萬
個男人仲想靠埋你買樓 真係無乜可能
佢咁樣講,
做家務=喺屋企等人養
會返工=得閒返下pt,唔鐘意就唔返

好好地向現實低頭啦,自己識唔到人就咪ff會有人養你
同埋返左咁多年都係得13k,
唔會冇轉過工,
反而係應該轉左唔少工,
冇乜工做多過1年,
太散,冇乜叫價能力先會咁
30歲就有admin 你做啫
50 歲你覺得重有 ? 到時譚仔你都無得做啦

無壓力搵錢好難架....
啲壓力幾時出現咁解啫
搵過第二個啦
4萬up又點會睇得上一個6萬既"上司”
仲要無樓
擺明想飛你啦蠢蛋,畫公仔要畫出腸
有冇增值自己先
咁真係好少喎,我估你啱啱出嚟做嘢嘅時候都係比較懶冇乜上進心。
我都係HD妹,最後嗰份工都已經過咗二萬
雖然我係呢個社會上都仍然係低人工嗰班,但係我咁低學歷都可以過到二萬蚊,其實做咗咁多年野仲係得萬三蚊人工真係幾過分。
咁都有得笑男主角?
相信無嫌棄意思既 男朋友比啲意見你姐
其實都唔會唔夠供呀 只係唔太鬆動姐
當你地加埋50k 有40%老首實夠供啦
700萬樓 供15年都係月供3萬蚊樓下
有啦緊係,當如果女人搵多個男人,如果女人真係算係好高人工,就未必會介意個男人搵得比較少。
萬零蚊好正常
但係萬三蚊低啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞