男朋友嫌我人工低 好大壓力

1001 回覆
94 Like 978 Dislike
咁你覺得佢有無料先
可以善意去勸導佢
逃恥結衣咁加埋番工都可以問下你男朋友嘅
連登仔個個都係1st hon畢業,EO AO精算醫生律師級數黎,你唔知咩

現實係22歲畢業,普通學生一入職萬幾蚊,當你2,3年跳一次槽,8年時間其實3,40K真係正常囉
Hi,晴報編輯我係Ann Cheung
我搵70k
都想對方搵多過30k
咁先有好既生活質素
除非你話搵幾十萬一個月
cosmic background
分手啦
操fit下自己+用交友app同唔同人傾多d野,
學識點開話題先
其實有家底嘅真係唔會介意女友老婆揾幾多
但呢個post有啲人好搞笑
覺得自己揾60k就唔會睇上眼<40k啲女
咩生活品味/話題唔夾
笑撚死
其實30k真係唔算多 但你男朋友有咁嘅䚋望 你哋有冇傾過
所以通常屋企愈有錢愈低調
悶唔悶我覺得係興趣問題,加上習唔習慣同人傾偈
唔係對女都可以傾偈嘅,傾得多就拿捏到
自己開始下新興趣,有興趣嘅嘢自然就多嘢講
玩股票可以同人討論,講下自己蝕到仆街嘅經歷
又可以整蛋糕整嘢食,至少自己有得食
玩運動又可以同人討論點訓練

我唔算魔法師,不過都明你嘅
依家無女都無諗過叫雞SP,心理關口過唔到

btw, ching 提一提你買樓要搵按揭轉介
新樓同aa 傾入飛時簽埋回佣紙,唔好口頭講
揀樓嗰時唔好見有coupon 就簽嘢,見到經絡就更加要小心
其實上到30k已經叫叻仔 好過好多人
大部分人既頂點都係30-40k
靚唔靚
唔一定呢d真係睇人
老實講,27歲仔 30k+ 算係 above average
但未到有資格嫌人
30K+ 做9成樓按,除非首期好多,否則又咪要擔保人先買到樓
條仔勁既話,自己一個供埋啦
冇家底嘅的確係要另一半幫幫手嘅
加上如果你要嘅生活質素真係好高嘅話
要佢果少少黎做咩
又唔係等開飯
不如善解人意d溫柔d仲好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞