男朋友嫌我人工低 好大壓力

1001 回覆
94 Like 978 Dislike
Ching 心水清
好多巴絲真係睇少左現實生活對錢既需求
特別係而家無限qe印銀紙,貨幣只會不斷貶值
仲未計退休生活既開支

當然啦,如果情侶二人都有父幹母幹,當然就無需要諗錢...
因為做人,唔應該做廢人。
加上如果樓主唔care嫁,根本冇需要有壓力,佢可以大條道理話:下?高人工啲分擔?我冇話嫁喎。
咁咪得囉。

加上邊個啱都好,人生目標唔同就應該分手。
無得唔LIKE...不能認同更多
都成廿七歲啦,上年先開始做嘢咩
炒埋一碟都做左四五年,先得1xk,賴舊年市況唔好,醜唔醜呀?
轉工啦 我都26 做admin 人工19K 我都覺自己人工低
你就搞笑,大把十年前做0靚模嘅女有樣有波,想識有錢仔唔想捱,唔想做。
中間係多仔呀,屌完就飛佢,到而加30幾都冇人要呀
係好樣少少都有仔,但冇人娶囉。

好多人有老公養,但唔係得個樣對波就得,本身個人都要有上進心,個老公先會唔捨得你辛苦想照顧你。
老馮嘅人對方只會覺得你乞人憎。
我同你差不多, 不過我係絲
之前D ex都係搵1xk
佢地想過輕鬆hea的生活, 唔會諗自己的將來
仲要唔明我咁辛苦搵錢有咩意思
最好唔好返工一齊去玩
問題係平時食我的用我的, 我唔搵你食風咩

而家男朋友同我搵差不多, 生活舒服又輕鬆
所以我支持搵個差不多的伴侶
除非對方努力上進, 否則成世拖你後腳, 咩負擔只靠你
睇你啲post 似智力有問題嘅人
想知樓主點樣生存,就算單身應該都好拮据喎⋯⋯
樓主如果一早認清事實就走去做ACO/轉工啦

講能力,做過幾年clarical job咁ACO呢啲咁易考嘅工佢唔考,考幾次都實考到

講野心(性格),好明顯佢就冇野心求安穩,所以13k都唔介意唔去搵工囉
港豬愛發夢
唔怪得出咁多納米樓 根本需求大
點解27歲可以得13k咁低
咩係大魔法師
女人揾錢都難,你智力有問題喎
讀唔成既mk妹就開ig shop影相開patron fatfat
讀書既就nursing school/hd 有en/rn牌,2-3 年
唔想讀書又唔想做電子雞就考個保險牌/其他sales
有degree既就試下銀行bo/teller
全部都起碼16,7k以上,仲要女既多,咁都唔得既就感建分
香港地女權當道
女嘅就可以咁諗
男就唔可以
佢話13k

能力問題
你咁樣好難儲到錢
萬一你bf飛左你
然後一直都無人埋你單
你有無諗過你老左點生存?

你呢D學歷過多10-20年, 公司隨時炒你, 然後請個fg大學生, 人地電腦又叻, 英文又好, 人工又同你差不多, 仲要後生D
你到時老左, 又無專業技能, 真係會搵唔到野做
哇點樣做到,租樓都冇一半啦,平時唔洗食唔洗搭車完全0娛樂? 都唔講有冇家用了⋯⋯
我都覺,所以應該支持樓主繼續「唔上進/揾得少幫輕唔到另一半/唔肯改變」因為依個係樓主嘅選擇
真係無乜聽人依個歲數仲係得13k喎
吹水?
跟機大多你地一條J
cls 已經唔知你真膠定假膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞