男朋友嫌我人工低 好大壓力

1001 回覆
94 Like 978 Dislike
咁多人話個男嘅計咁多就唔算好愛
咁係咪係完全唔介意先叫做愛
唔係嘅話介意幾多先叫做ok?
分手啦
個男人肯同你結婚你都驚
30k話人揾得少
結左婚肯定怨東怨西
有排你受
頂多咪兩三個星期
屌 有女友仲咁多廢話 佢咁鐘意錢咁中現實 你搵個有錢過佢既男人好過 ,飛左哩啲垃圾佢喇 搵萬2幾其實夠哂養你自己喇
係而家哩個世代,女仔賣相都易搵錢過男仔咁多 都唔珍惜樓主哩啲好女友 都on99你條仔
完全認同
搵到三萬甚至更多都係比上不足 比下有餘
不過至少要保持住上進心
隨年紀有番咁上下增長先對得住自己

同埋結婚真係愛同經濟能力缺一不可既問題
你依啲咪短視,出黎幾年搵30k,上50k根本就係可見既將來,再上就見際遇但唔係唔可能
出黎幾年搵13k,無意外未來十年都係萬幾蚊
冇用既女人先會嫌個男人搵錢少想個男人分擔
咁你死左佢喇 樓你又買唔起 走去靠牆友供 on9
其實畫公仔真係唔洗畫出腸掛...
係真係好鐘意一個人既就點都會諗方法同佢一齊解決(同樓主一齊諗點樣搵份好啲/叫佢增值下自己/介紹工比佢/自己再努力d拉上補下...etc)
而唔係淨係指出人地個問題要佢自己解決,感覺上就係如果樓主唔搵番高人工啲就會分手/唔會想同佢過人世咁,咁會有幾重視樓主呀?
屌 你去賣相 賣底褲幾個月已經上到樓 可以同你男友講88 垃圾先會要自己另一半幫手供樓 咩on9心態
你調轉諗,個男仔主動話想女仔搵多少少改善生活,女仔話我唔想喎,打hea工好舒服

咁又有幾愛呀?
無錯
我想盡量利用自己呢方面優勢同經驗做返相關既工
都係果句 依家既我太廢 我無條件選擇轉咩好工
轉黎轉去咪又係under 20k
不如我keep 住依家目前兩份工 起碼係好自由就到我讀書溫書先 人工叫養到我自己 人工低係低啲
唯有就慳啲同搵外快
努力讀好眼前既書先!

多謝你咁有心應我
比佢中出過未?
未就飛左佢啦
我成日同男友講笑咁講
知唔知我啲黑絲底褲幾值錢

不過唔啦 我過唔到自己果關 注定辛苦命

一年老咗5歲
算喇 你預你成世被佢食住
轉行一來睇自己識乜,二來睇行業發展
講真物管都日落西山啦,你想入行真係睇頭
屌你啦,我唔覺得個男方有咩問題
一對情侶根本大家要互相奮鬥
唔係話要步伐一致
起碼都要比到對方知一齊努力為將來啦
你估真係個個100K咩

你講收入最高果1 % 既人 有咩意思

9 成人都低過 10 萬
波夠大,腿夠長,樣夠靚就唔係問題啦!
屌你老味垃圾心態,得過且過又天馬行空
祝福你做老姑婆拎綜援過世
我以為巴士公司
原來係
China mobile
宜家你唔係講緊樓主男朋友愛唔愛佢咩?
講真 如果我係樓主第一下聽到都會覺得自己好廢,男友講到自己配唔起佢咁,人會自暴自棄唔想jump out of comfort zone好正常,而家咪上黎發放佢既負能量囉。但佢根本就上錯地方
,呢度根本係負能量集中地。
呢個時候應該有人拉起佢,點醒佢,最應該做嘅係佢男朋友。指責完人之後應該都要鼓勵下人。

樓主愛唔愛佢都唔重要,佢男友唔愛佢,加埋2個人協調唔到都已經應該要分手啦
屌你啦樓主咁撚廢
香港地拍拖,如果唔係啲咩人中之龍有錢人
互相分擔計劃將來根本就好平常
樓主男朋友都唔係話啲咩天馬行空嘅要求
只係想個距離近少少將來已經大家舒服啲
我覺得樓主男朋友根本唔係嫌棄,只好理性嘅為將來計劃

Btw 男女平等呀嘛屌你老味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞