男朋友嫌我人工低 好大壓力

1001 回覆
94 Like 978 Dislike
我再大膽啲估平時樓主收左工應該都好多時間
只係吃喝玩樂 冇活動就碌下電話又一日
係佢搵得唔夠多 佢又無方法搵多d 咪搵你開刀
得外表係唔長久
幾靚都會老 會睇厭 除左外表要投資
內在學識工作能力都要提升 呢啲野先係長久跟自己一世
當然最好有樣有家底有學識 但有咁多個何超蓮咩
唯有自己盡力啦 無得羨慕咁多
即使自己心態放寬左,都要對方同你in sync

都希望巴打你搵到個合宜既對象發展
真 樣靚大把人爭住埋單啦
唔洗搞咁多野
巴打好好人
想識了
點解萬零蚊嘅工唔可以有返工壓力?
唔好咁mean啦大老闆
唉 500k一個月一樣做單身狗
正常?
27歲都有青春?唔好講笑啦 27同30咪一樣老牛肉乾
25歲以下就唔同喇
其實我覺得係個男人問題,可能我生活圈子嘅女仔都比較少奶奶,見到搵二萬個老婆唔洗做,見到搵錢三萬個老婆唔洗,搵六萬個老婆都唔洗做,認真講句,個男人真係想同你過一世,你所有嘅Background都唔係重點,有啲學歷好高女仔,之前搵好多甚至over個男仔,結左婚都係一樣做家庭主婦,我覺得係你男朋友好現實,搵番個大家一齊努力,無論點都好努力過後想要嘅野一定會有。
13k真係太誇張 係極度唔上進
我理解你男友既顧慮

利申: 60k 28歲
27唔過25k我真係唔考慮
除非你好靚女
你諗下
我身邊都大把同事高人工
我做乜要揀你先?
我犧牲左幾多野先有今時今日?
更加唔想養多個人
長時間相處後一定會分開

二世祖反而可能work
你男友意思應該係如果你人工無兩萬怕你負擔唔黎姐,我估供樓當佢俾首期一人一半每人都要每個月拎萬零蚊出黎,佢同你傾都係代表將來人生計劃入面有包括你吖。人可以窮,但唔可以無上進心,懶你就輸一世。

利申: 人工多過你加埋你男友,所以只係以事論事。
你訓撚醒未
香港既真。女權係代表特權
特登黎睇人屌條仔唔養埋條女
咁高人工通常係無時間,最好d女主動埋去俾佢揀
人地有本錢咁做
有外表只係其中一個優勢 唔係大哂
總有更靚更後生既囡囡出現
呢一刻有人埋左單又點 之後呢?
想保持自己競爭力同自信
令人覺得自己除左外表吸引,內在都吸引
就係30k唔多至要要求另一半唔會低過自己太多

我果三層樓都唔洗我老婆出錢
支持你
三思呀 33歲未拍過拖
你拍得耐就唔係咁睇
除非你好愛好愛對方

你有三層樓
證明你本身都有咁上下家底?
所以你唔介意咋掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞