男朋友嫌我人工低 好大壓力

1001 回覆
94 Like 978 Dislike
聽落其實你男朋友都未必真係嫌棄你嘅,27歲 13k左右真係有d低,佢可能都係為你好
就算唔為佢,淨係為自己都最好考慮下轉份好工/讀書
唔係收入問題 係exposure問題 你搵得60k證明你有一定既工作能力 同搵得1x k打份頹廢文員工既mindset點同

就好似你想追求更好生活質素既時候 對方就話一日三餐有飽飯食就夠 仲點傾到落去?根本係唔同世界既人 亦都好難睇上對方
真咩,我今年24歲
做左2年野,未轉過工都有20k,
我諗我轉一次工,表現正常27歲應該都有25-27k,
目標係30歲有30k

其實如果我係男,
搵呢個數都算少啦,
覺得樓主如果係真心愛男朋友,
都唔會想佢捱得咁辛苦,
兩個人一齊努力,大家生活都會舒服d
你估你男朋友真係好鐘意翻工?

佢唔鐘意翻工你又會唔會鼓勵佢做自己想做嘅嘢先?

如果佢辭職轉做freelance 你仲接唔接受佢?

其實樓主係真傻定假膠?咁簡單換個situation 諗吓都唔識
勤力做順豐送件都可以30-40k
馬死落地行啦巴打
留名睇女權
有家底 搵30K 都輕鬆啦
識D 圍村佬 幾十歲無打過工
出入渣靚車 輕輕鬆鬆
大把有少少家底既都係on99
當然唔係講緊名門望族果d
反而d幾十k既人覺得自己好高尚
同人溝通唔到
R哂頭
我重以為消費呢d情侶會一齊做
大把女無返過工都成堆兵日日食好西啦
分分鐘屌打d所謂搵幾皮野既仔
ching, 真係大有人在, 唔係你無point, 但一句懶就殺哂低人工個d係唔得, 以前做物管有無咁高人工....會唔會因為個勢邊邊起就即轉去個邊做?你叫人地記者個d又轉行? 有d野無得咁講
冇撚錯
大J有條片去佢屋企拍片
佢都係話自己鍾意食公仔麵

呢度某堆揾60k又睇人唔起嗰啲高尚人士
唔知平時傾計傾啲咩野,
食開啲咩高級野,驚條女失禮佢呢?
搵藉口飛你姐
咁又點
無人想知你搵幾多
普通人一個
普通大學畢業
屋企無樓比我
但唔駛我照顧 已經好感謝
恕我坦白 可能人地一直無當你係女朋友
係既我明
有d行業真係長期好低人工 轉行又未必行得通
但樓主個case係佢懶多
你比人飛honestly 唔關你搵幾錢事囉
已經積緊口德
睇樓主段嘢佢男朋友都唔似係有家底嗰啲
咁佢想要另一半搵多少少
一齊為將來付出都好正常啫
但係而家樓主講到明唔想返跑數工唔想辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞