男朋友嫌我人工低 好大壓力

1001 回覆
94 Like 978 Dislike
同埋搵得多,相對知識水平高啲,仲要睇做邊行,佢地自我感覺良好有優越感。衰果啲會真係會笑啲frd既女朋友無腦英文唔好,even個女仔係大學畢業,黎緊讀master。

唔會當面話你聽依樣野,但睇人果時,其實已經將你分咗類。
依個情況,一係你揾工/發展副業(e.g.我朋友有賣手工藝品),一係你同屋企人商量,首期可唔可以借一啲。另外你要好慳先得,唔好做月光族。
認真
冇父幹搵唔夠20萬一個月都有供樓既煩惱
緊係想另一半搵多少少
仲有一樣野叫保持薪金既壓力
供緊樓既人好怕冇左份工 人工維持唔到
搵個人工高少少 個心都定d
憑實力?
多謝絲打
咁又唔使揾廿萬一個月。年收入二百四十萬,已經可以借按歇買幾千萬蚊嘅單位。
咩年代啊ching,長大啦
係囉 人工同壓力算係正比
你搵得多 壓力都大
但另一半如果做埋啲垃圾工
有時你加班做嘢佢都唔會理解點解你咁駁命
仲成個傻系咁講希望你搵少啲可以陪佢多啲
大佬香港地想話要結婚
家庭收入起碼要70-80k啦
我有個fd又係中五學歷搵一萬中
做黎做去都係office admin工
未婚夫係讀到phd搵幾萬嗰啲
成日嫌我fd讀書唔叻唔上進搵得唔多
話第日有細路都唔知點教佢讀書
兩個都無家底
無分手但係又一直埋怨對方
又唔好咁mean,個個人都有難處,一定要搵到錢人生先有意義咩,唔係咩都學歷/圈子/前途決定既,可能樓主性格好好呢
其實我覺得個人咸魚無咩問題
唔係個個人性格都上進有野心
放工可以輕輕鬆鬆碌電話煲劇都係一種幸福

只能夠話你男朋友 唔知自己想要點樣既另一半 淨係想要一個女朋友就一齊
然後覺得你唔係佢想像中未來老婆既樣子就逼你改變 美其名想為另一半好
咁都幾仆街
女人要求男朋友上進都一樣 一係就一開始搵個有野心有條件
唔係搵個男朋友又嫌人唔上進 一路騎牛搵馬
另外上面一堆藍字user利申幾歲搵幾銀就對樓主指指點點 搵得多就可以指點樓主人生?
樓主自己人生繼續咸魚又好 想發奮又好 應該係自己想 唔係俾另一半逼
加油
識人做得好高月入400k -500k, 老婆從來都吾洗做野,亦都無嫌棄女既無收入,所以男人揾得吾多先要女既有一定收入
佢係講緊有家底唔使介意另一半搵幾多嘅先係真愛啊你班搵financial partner嘅人真係好噁心
港式女權份子全面進場
真,無錢咪學人拍拖結婚啦,唔洗老婆做野先係真男人,搵30K番屋企打丁啦,樓主快啲分手搵過個有錢佬,到時13K都唔洗搵
咁啫係冇家底但努力就唔係真愛??

講到底都係錢啫 扮咩清高 你都識講睇人家底啦
係咪曲線要講明ching冷靜啲
話女人冇性別歧視喎
咩叫如果係男搵呢個數算少
即係你覺得女搵呢個數就唔少?
即係你覺得女人賺錢能力弱過男人?
分清楚連登仔同連仔
錢根本就係生活嘅一部分,想兩個人分擔有咩問題個男嘅有本事係bonus,兩個share係正常囉,有咩野好笑人on9
Ching樓上先有個叫蛋包飯既巴絲先咁話我黎 我以為你真係咁唸 已經分唔清真心定假膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞