男朋友嫌我人工低 好大壓力

1001 回覆
94 Like 978 Dislike
有心唔怕遲
加油
睇黎貴公子 女朋友 好掂
男人過左30仲未拍過拖
其實打份工揾幾多唔係重點
重點係儲到幾多剩到幾多

例如
揾13000 可以儲埋10000 既
咁一年有10 至12 萬
5 年儲到 50萬
照計都可以幫補唔少?

同埋可以考慮下開源
即係會唔會發展一下副業
做一d你鍾意又唔會令你好大壓力既工作

簡單講例如補習/ 兼職/ ig shop 之類

雖然連登成日屌
但會唔會睇下 龔成 既野了解下
佢都有講過自己點揾10000儲10000 一個月

https://wealth.hket.com/article/2754615/%E3%80%90%E5%84%B2%E9%8C%A2%E6%96%B9%E6%B3%95%E3%80%91%E6%88%91%E5%A6%82%E4%BD%95%E7%94%A8%E3%80%8C%E5%9C%B0%E7%8D%84%E5%BC%8F%E6%85%B3%E9%8C%A2%E6%B3%95%E3%80%8D%20%20%E4%B8%80%E5%80%8B%E6%9C%88%E5%8F%AA%E6%B6%88%E8%B2%BB-700%EF%BC%9F

利申:非打手 ,只係覺得可參考

我覺得絲男友係認真看待e段關係先咁坦白
加油
蛋包飯一丁:你有問題因為你係搵financial partner唔係搵真愛
大家差唔多 生活舒服 係最理想狀態
笑死,果條友真係極品黎
真愛唔洗用錢的
講錢就係雞就係廢就唔係真愛
可能佢信耶穌,1日3餐天跌落黎,或者5餅2魚就夠飽
咁應該都係全港計啦,冇理由淨係拎公務員嚟比嘅
好多beta,
唔敢對女有要求,
溝女既條件係做財政供養者
你鍾意佢啲咩?
心態問題 世事冇完美 要識得理解體諒遷就包容感恩
鬧返佢養唔起我就咪撚溝啦
你title 咁得人驚⋯⋯⋯梗係啦
遲d有任何情侶有錢銀/人工嘅問題都可以搬返依理論出論講錢就係賤人就係仆街仔我鐘意月入8k你唔接受就係唔愛我
條友好似深潛咗
老實講,我年少時 半工讀大學加做保安,每個星期番3-4日工,一個月都搵到1萬1左右,番工都係返去坐 睇Netflix,或者讀下書咁。

番13k嘅工,真係唔係叫搵錢,純粹用時間換錢,所以一係努力啲轉工(隔離啲CS姐姐都冇咩學歷,都係9坐一日,一個月都接近20k),一係用番工時間學下其他自己鍾意嘅野
同我情況一樣
但從來無介意條女搵得少
最緊要番工開心姐 高人工既工邊有得hea嫁
番得咁唔開心 寧願搵少d
最多咪慳d洗 日子一樣咁過
佢搵工定搵老婆
多謝巴打 我會努力
你係值咁多,三無人士,無上進心,無學歷,無知
唔係啦梗係 千祈咪俾人知你係連登仔添
做返啲正常打招呼 講野 幽默
對男同事 就算對毒撚都好 nice d
唔好好似狗公咁一見女同事就衝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞