男朋友嫌我人工低 好大壓力

1001 回覆
94 Like 978 Dislike
3000k都得啦
慘 負責埋單 有無諗過整容
就28 65k 一樣無人問律
女方差太多 男都會介意
靚大波就夠?真係屌成世咩
十年後乜都厭啦
仲要睇其他野夾唔夾
一個日日進修發奮 一個日日上網睇韓劇
一定會出問題

利申試過
樓主同男朋友追求嘅生活唔同
何必勉強繼續一齊?
我唔認同樓主要跟連登仔個所謂“標準”做人,幾多歲搵幾多係個人決定同追求,每人都有佢自己嘅生活模式
你男朋友想努力工作做樓奴,你中意輕輕鬆鬆遊戲人間
睇嘅野好唔同,其實搵返個有共同理念,傾得埋先係最重要
我搵最低工資
老婆搵20k
有咩問題?
生活得好開心

收租$6x k
想被巴打輪姦
樓主同男朋友追求嘅生活唔同
何必勉強繼續一齊?
我唔認同樓主要跟連登仔個所謂“標準”做人,幾多歲搵幾多係個人決定同追求,每人都有佢自己嘅生活模式
你男朋友想努力工作做樓奴,你中意輕輕鬆鬆遊戲人間
睇嘅野好唔同,其實搵返個有共同理念,傾得埋先係最重要

男朋友想努力工作做樓奴
正常家庭就應該有樓住先啦 比你講到個男仔好冇大志咁
算啦 遲早分 冇理由要自己就佢 何況係啲對於自己咁難既事 鳩友app 唔好咁認真
Gay post
係兒燈無50k係無人權
你結左婚未呀
唔諗買樓都要諗生活啦咁大個人
兩公婆既洗費唔洗自己負責?
唔買樓咁租樓都要啦呱
唔租樓你住其中一邊都要比家用啦
咁係咪一世痴屋企住唔生仔?
家用加一頭家每月支出兩三萬走唔甩
樓主又有冇諗過結婚建立新家庭後佢自己既責任?
有冇諗過父母年紀大要自己當家照顧父母既責任?
搵萬幾蚊既能力
文職四十歲仲唔炒佢?
四十歲後佢要諗轉行做保安鐘點就真
冇錯,好多連登仔話女人要求男人有上進心係貪錢,而加調轉性別應該成件事好清楚啦。
搵13000就覺得ok,因為怕辛苦唔想進步,好聽就知足,難聽就懶。
但我由細到大都係諗住自己一個養晒成頭家,讀大學搵工都係以呢個為標準。

雖然少d,不過應該真係有d男人係唔介意
colombo airport
30k唔高
但13k太低
我當佢男友果份供樓/租樓+保險水電煤 其實都差唔多用晒
13k兩個人生活真係唔夠架喎
搭單問
其實非專科HD畢業 除左Sales仲有咩工可以Over 20k
唔做雞 ptgf 電子雞
真呀,admin 係未來被AI取代係9x%
Admin份工唔可以做到退休。都要為自己嘅未來諗下。
分分鐘連譚仔姐姐都被電腦取代,譚仔姐姐都冇得你做。
所以男女都一樣要有上進心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞