男朋友嫌我人工低 好大壓力

1001 回覆
94 Like 978 Dislike
不過我之前計過
2公婆搵到40-50K
其實草到2成首期, 都可以買400萬左右樓
結婚筆錢就睇下有無方法慳

所以你個CASE 其實無咩大問題
你男友廢姐
做雞養返佢轉頭
諗起啲28歲左右政府女EOI frd
做嘅嘢同你講嘅完全一樣
Routine admin工無ot準時收工happy hour
但逗緊59k~6xk
咩major 先
其實你條仔都好廢先嫌你人工低
人工高既男人洗乜要個搵到錢既老婆
你班友
其實人工低唔係問題,係係香港地人工低先係問題
高不成,低不就。拎唔到政府福利,但人工又月月清,最後生活質素仲衰過拎綜援d人
Same here 身邊啲朋友都轉咗做sales 跑數既工
我自問佢敢請我都做唔到佢嗰條數🤮
唔知可以點
[member]你未努力就想放棄?
你愛你男朋友,想一齊行落去就要好好努力
去讀野增值自己,或者搵份part time
咁好老實 你男朋友都搵得唔多 你都真係要幫幫手
現實唔係童話,兩個人行落去有挫折㗎!一定會有挑戰
要努力去克服呀
唔好浪費呢段情呀!!![/member]
老婆二十年前左右由reception 做起,人工7.5k, 中七畢業

而家做到deputy manager, 人工35k

都係Office Admin.

中間讀過diploma, 之後過幾年再讀degree

都冇心態決定所有野,加油
你覺得佢樣同身高正常重要搵70k會唔會a0
我冇想搵好多錢呀對我來講都夠食夠用
係而家比條友嫌棄咋
如果個男友係好嘅
會大家互相鼓勵而唔係埋怨囉

作為男/女朋友都好, 應該揀一個會支持你
令你有成長同進步嘅人
而唔係只會數你不是......

個個人際遇都唔同, 無得直接比較
問你條仔係咪真係愛你先。講真如果大家係夾就一起挨落去la。到27歲,好難再揾到個夾得黎嘅人。
冇 degree 英文差 又恨高人工升職 , 但又唔進修
仲要呢樣唔想嗰樣唔想 , 咁嘅性格要高人工
一係識人 , 一係有老細睇中你
兩樣都冇 而你又唔想改變自己 , 咁咪即係接受自己以後都萬零蚊人工囉
點解啲留言講到20k以上嘅工好易搵咁......

上年被失業勁難搵工,果陣都好大壓力
搵咗好耐而家有份16k做住先 無乜壓力算係咁
你搵呢個數 冇謂幫人埋單啦
得閒玩下女都仲得
佢睇得咁重人工
咁睇下個下佢到底鍾意你定鍾意你份糧啦
kmb子分司
我22得Hd 都23k...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞