男朋友嫌我人工低 好大壓力

1001 回覆
94 Like 978 Dislike
有爸打唔介意女朋友人工 因為佢自己有能力
假設我係樓豬男友 30k
覺得自己人工係短期內再無上升空間 但又想置業
咁佢搵個20k嘅另一半 都係想買樓先再生兒育女
咁都無計 香港係咁 樓價貴 唔係個個想同父母住

但樓豬你搵萬幾蚊一個月 即係做養老工/hea工
咁就唔關你讀唔成書事 係因為你懶

不過好就好在你出生係香港同你係女人 所以唔洗擔心
如果你愛你現任 希望你之後會增值自己
開夠膠POST未

11個月:前😂😂22,23
而家:大家都27 

黑人???屌你識超時空進化
去做個保安都接近20k
條仔勁既都唔會搵樓主啦
自己供車供樓果d叻仔都會想搵個可以同佢一齊進步既伴侶
咁真係你問題啵
你老尾你如果讀個專科會唔會無拿拿做做下走去做tam son唔係唔得, 咪到你完全想跳出個comfort zone囉, 但唔係個個都得架ma, 你有無見過譚仔個位好似正苦工咁有人爭去做?
只可以話好有錢果啲真係低調 唔想俾機會人知道自己啲野 氣質都唔一樣

係有少少錢果堆先會鐘意周圍同人講
我冇經濟壓力係因為屋企算舒服
有樓比我 唔洗供樓
又唔算搵得好少
夠食夠洗既 我要求唔係好高
同各位連登富豪比一定垃圾啦
但現實中都算舒服既
望到鍾生既談吐真係覺得搵個幾十k懶高尚咩驚同條女傾唔到計真係好撚on9
咁你仲廢過佢條仔
建議樓豬分手揀你
好快就會有人反駁
係樓主男友廢先要樓主搵多啲錢
我搵60k一個月理得樓主搵幾多

p.s. 好認同你果句,好彩樓主係生於香港,性別係女
班友跟本離撚哂地
講咩求其fg都20k
真係咁多天之驕子咩
在下應該人中之龍屋企無點幫過你手?
專科13k?
唔係專科 而做左幾年都係本行發唔到圍既就要認命去做d搵到錢既工啦
究竟係懷才不遇定根本自己懶
呢d只係一廂情願既諗法
好似d人成日話捐好多錢出去先係有錢人
一定係著得好求其先係有錢人
見人揸靚車就係假有錢 呢d言論
只係自我安慰 咁諗會舒服d
呢個世界乜人都有的
供樓
養車
兩個人日常開支 都無左五萬
交稅又多
如果生埋細路 仲衰
一個家庭搵十萬叫做好少少咋
唔係咩生活質素好高
十五萬以上開始會好D
有家底就可以搵少D都得
不過我地兩個都無
樓主普通hd 想係香港生存就要諗方法 讀個degree又好 除非有父幹 或者搵個有錢男友 現實問題 都要為自己將來打算
你弱智定文盲
樓主尾二嗰句話返工忙同大壓力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞