男朋友嫌我人工低 好大壓力

1001 回覆
94 Like 978 Dislike
咩投資每個月都執到d
可唔可以教我
分手啦,唔好要條仔捱,妳唔適合結婚
其實呢一pair 做多10年都差吾多退休,d仔女全部大哂咁濟,屋企住幾千呎,但係從來無嫌棄過個女既吾返工
不得不推
咁就冇咩問題。社經地位去到一定程度,著重嘅野就會唔同。通常啲老闆(唔講二世祖或者好奢華嘅億萬富翁)唔會娶o靚妹做大婆,包二奶就可能會。
對唔住 我睇錯左 我以為你講緊個老婆唔出去做野

原來你係講女兒 咁梗係得啦 有家底就係呢啲啦 上世一定做左好多好事投胎揀啱左人家
多謝絲打 希望讀多啲書翻到身啦一定會努力 已經錯過左好多野 唔要再鳩流流做人
反而男仔搏盡係好少少
男人做得太休閒有種漫不經心感覺
所以工程會計, 醫生/ 長時間工種會好d
有starbucks同酒吧嘅地方返工,lunch 70蚊有好多選擇?之前去過港島幾次,hea食(類似茶餐廳)已經係呢個價。
啱啱為咗你呢句down返 CMB 玩
原來cmb有高質男
利申:絲,玩咗好幾年交友apps毫無進步
無人show 我
愈早意識到愈有能力改變到 雖然比人遲左少少 但一定好過成世都渾渾噩噩 幾年後你就會多謝依家既自己冇做錯決定
中環七十還好啦,都多選擇,我lunch都係求其食,夜晚有時間就食好啲
超認同!另一半搵到幾多錢都好
自己都要有搵錢經濟獨立能力
衰啲講做人做到寄生蟲咁
我買咩做咩都要問人拎錢 可能有說話聽
同埋脫節呢樣野真係好恐怖 個世界只會得返家人同自己
就算另一半講明有錢養到自己 我只會當呢啲係零用錢
一係打份風流工 一係拎去進修增值學野 乜都好
千祈唔好安於現狀 覺得一世都可以咁舒服
萬一有咩事點算
假膠又引人認真
用年齡同性別去釐定一個人應該搵幾多
你都幾唔正常下
無錯 我正正就係諗返起以前好想做crew
就諗盡辦法去做 依家睇返都好慶幸自己當時咁努力
先做到自己想做既野
依家搵返呢份衝勁同努力出黎 等自己第時唔好後悔
有讀下書廿七歲兩萬以上真係正常,如果唔係真係中五出黎撈嘢算
看更都唔止萬幾
除非屋企人幫
如果唔係 佢地幾時先儲到 40 % 首期?
40歲?
600萬 預兩成加雜費 都要150 萬
供30年 就差唔多

仲700萬 供15 年????
你男朋友都癡撚線
真係鐘意你就係諗個整體
即係你份人工加佢份人工一齊去Maintain個family
如果佢嫌你你工低
你不如叫佢努力d搵多10k番來
咁當然可能一齊努力但唔係佢push你你就要俾佢push 到

利申:藍絲搵60k up男朋友搵2xk
到依個level,老婆多數都靚女知體又識持家,做賢內助。可能真係有真愛無文化粗魯平庸既女人,不過少囉。

中產有家景果啲老婆唔使話搵好多,但就要啱傾,其實咪又去返要同一個生活圈子先啱傾。都可能有完全唔同背景既真愛既,但少囉。

中產無家景果啲就外表風光,想老婆同自己搵咁上下,先可以追求下中產生活,買樓養車請工人湊細路去旅行,但樣樣都要計數架。
自己睇連登財經台學野
佢男朋友無話過唔想搵多10k呀嘛?但雙方都要付出,無得有著數就男女平等,到要付出就男方要take care女方,你唔係覺得講得通呀嘛?
搵個萬頭既緊係想啦,不過你要俾埋佢果份,睇你想唔想咋嘛

真愛又有能力會俾既,真愛但發覺掹掹緊,咁你就會諗佢係咪你想要既生活啦
27歲30k
其實都搵唔算多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞