男朋友嫌我人工低 好大壓力

1001 回覆
94 Like 978 Dislike
唔好傻
而家佢正正就係做男人既附屬品
男人想佢有20k 比下壓力佢樓主就比個男人左右到思維
講真樓主覺得冇問題就冇問題
佢而家生活到係佢自己選擇
邊個有權咁多嗲?
譚仔都17-20k
真啊,咁佢咪繼續自己生活,要個男朋友把撚咩
兩個人生活就係互相補完,個男仔想生活好啲叫女朋友搵多少少,女仔試完努力完都係13k一回事,開到口話淨係想hea咁又咩玩法?

自己覺得無問題就無問題,第時結婚個男仔成份人工交晒俾男家做家用都無問題啦下話?個老婆無錢洗關人撚事咩,邊個有權多嗲?
係連登鳩up真係唔洗本

60K你以爲好多錢咩,供樓,生活雜費,交稅,如果再有埋個小朋友60k一下子就無啦,仲要唔計你會唔會比錢父母。
嗱所以我勸樓主分手架
點解要搞到咁大壓力呢?
人既生活方式冇話錯對架喎
個男人想強加自己既一套落樓主到
又好得去邊?
樓主話壓力大咪分手囉
13k節約d冇話生存唔到加喎
點解要聽個男人廢up呢?
即係好少上黎?
屌,你真係自我中心到一個點
伴侶有個景願叫廢噏
即係女仔expect情人節要慶祝又係廢噏,想結婚又係廢噏,想生小朋友又係廢噏,總之同自己心意唔一樣就完全唔撚洗聽,試下講多句即刻分手,結左婚都即刻離婚

係咪咁?
放討論區就係討論架啦

點解女仔一定要係附屬品先?
如果女仔將自己既地位放係「附屬品」 又有無盡附屬品既責任?
定一時就男女平等 到出錢個陣就變「附屬品」?

樓主搵得13k 條仔覺得唔夠
老實講 係樓主既問題黎
如果男女都有意想結婚
男仔點解唔怨得?
點解男方一定要付出多d?
樓主有權選擇佢既生活 無問題
但佢既生活拖累人地啊嘛
結婚後佢2個有資格平等咁出資係生活所需咩?
如果唔得,女方係咪都唔會要求對等既權利先?

如果大家最後無共識咪分手
你自己夠唔夠用使唔使問人拿先,
唔使就無問題啦.
學有位師兄話齋,
你條仔有本事就養埋你都得啦.
仲要你幫補佢, 醜唔撚醜架佢
樓主有本事就養埋條仔,上黎開post又醜唔醜?

家下唔係男女平等咩?
樓主有出聲話要條仔幾錢幾錢咩?
養唔起女就死番去搵錢啦.
有無諗過如果結婚
樓主依13k 係拖累緊個男仔?

而樓主都應該係有認真考慮過結婚
佢話雙方有傾過

男方比人拖累 出聲叫廢up?
乜都無講 直接分手 定係傾完唔啱先再分手好d?
但一傾 又變廢up 真係難捉摸

個男仔值得更好
又用個養字,你依啲沙文主義死返入老母個閪啦
大家咁高咁大,點解要人養?殘廢定弱智呀?
要出聲架咩

到結婚後 d開支自然出現
樓主無錢比 咪又係男比

點解男仔一定要養埋條女?
你睇下自己講咩撫先啦,
而家樓主有叫人養啊, 反而叫條女要幫呢樣幫個樣d撚樣就真係死番入老母個閪度啦.
頂唔順離婚囉, 而家都可以分手架. 唔係俾說話人聽囉.
我又唔會咁極端
拍拖除咗培養感情同預先睇下性格 價值觀夾唔夾到
不過夾唔到冇謂勉強
棧大家都辛苦係咪
影響到情緒就唔好啦
就返樓主呢個case講
咁大壓力又何必?
個個人可以受既壓力都唔同
點解要將就委屈自己?
分手大家都可以追求自己想要嘅生活
何樂而不為
自唔自我中心就見人見知啦
但我一定唔係自張自我犧牲既人 冇左自我既人
樓主分唔分手係佢決定 可能係假膠tim
我只係講一個建議
唔好用個「幫」字
結婚後 如果層樓 樓主無份住就叫「幫」
姐係乜都唔講 唔洗傾 雙方一有任何問題

沈默,搵律師,簽紙 係咪咁既步驟最合你意?
點樣唔撚幫得?兩個人一齊唔係你幫我我幫你?

第時結左婚,樓主唔係AA,有洗突佢老公一毫子你即刻死全家ok?

另外以你所講,你expect你有一日當黑生意失敗個老婆屌你一句死廢柴第二日離婚?

咁我就祝你成世順順利利啦
咪租細d囉, 除非樓主出黎嘈嫌細姐, 人地又無隱瞞人工, 計錯數怪人?
樓主有錢分擔一半租金?

一齊左之後發現問題 係咪唔可以提出?
要直接分手? 乜柒都唔講
26 萬零 但有父幹
飛左你朋友 跟我啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞