男朋友嫌我人工低 好大壓力

1001 回覆
94 Like 978 Dislike
中間有冇去進修下

讀返少少course 咁
我知去做sales轉行可以搵多啲 但我唔想做啲唔中意做既野
條友揾60k就唔會嫌樓主啦
有冇大學degeee? 如果有試下apply 下政府工,紀律部隊仲好。如果唔係咪做待應呢啲,講真待應起碼都有17k
邊度出事?身高? description太9?
照咁睇你地兩個都應該冇家底?
如果你既願望就係冇壓力咁永遠做依份工
咁個壓力就落晒你男友身上
你個名。。。
就係無 英文差 又唔想做啲成日見到人既人
兩個人30k同一個30+1x k可以做嘅嘢都有差別啦
男女都會有呢個考慮好正常 唔通真係有情飲水飽?
對人工冇乜要求,二世祖打工過日晨咪ok囉,
講真唔通成世人都搵13-15k咩,
咁你都要為自己生活打算嫁,
咁既人工好易月月清,
有咩大病、屋企有突發事咪要周圍問人借錢,
或者等死
(我識人真係咁 30頭做左十年得12k都照做)
討論返樓主,勿離題
33年都開始慣咗一個人.....
近排都想買樓不過AA唔該死開,唔洗hard sell我
即係樣 身高 兼做得it狗講野都鳩鳩地啦

買個性愛公仔玩下咪算囉

27歲 13k真係少咗啲
27得萬三
本來想話你男朋友自己人工未好高唔應該嫌棄你
但係你出咗嚟做嘢禁多年都淨係得13k佢話你都正常嘅fg出嚟已經高人工過你
佢都係想你上進翻少少 冇廿k都去翻十尾先諗結婚啦
Agger
萬零蚊一個月
仲要大壓力嘅話真係建議辭職
出邊求其搵份工都唔止呢個價
Btw就算肺炎都好
其實都仲可以搵到新工
感建分
如果個男仔20K都冇,條女都唔想要佢啦
依家男女平等呀嘛
宜家係講緊你冇技能呀
你肯定admin可以做一世?
條career path呢?
其實15K以下既工大有人在

不過一係就搵個高人工/經濟條件好好既養你
一係搵個同自己差唔多level 租樓排公屋 大家冇壓力

如果普普通通 又想供樓 都希望另一半可以分擔下
如果唔係雙方都大壓力 唔開心
老老實實
學歷低又唔想做sales跑數辛苦工
係成世萬零蚊架咋喎

一係你揾到條仔包起你
咁你就可以做鍾意做嘅野囉
你得中學學歷?
咁要去進修喎,依家唔讀書,
到你30幾歲更加唔會想去讀,
學歷咁低響勞動市場好低競爭力,
好多工入場門檻係大學畢業,
你一個唔好彩比公司炒左,
會難d搵工+升遷、加人工空間有限
true. 依家萬幾蚊真係唔夠晒。又車錢,又生活費。如果要卑埋加用仲慘。你繼續讀上去?“top up都好。依家通街都係degree, 除非有一技之長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞