男朋友嫌我人工低 好大壓力

1001 回覆
94 Like 978 Dislike
喂大佬啊 兩個人一齊唔多唔少都會有現實因素係入面架啦 好難再有純愛

你要追求純樸簡單生活冇問題 但樓主依家想同另一半結婚 經濟都要需要保障架 佢另一半又唔係搵得多 自然就冇得揀架啦 兩個人都需要努力

又要想結婚 自己又唔肯上進 然後就話人地嫌棄佢 你玩曬啦講真 如果樓主話唔結婚 有冇家底又有乜所謂 得閒兩個人去下旅行仲好
完全同意 你揀人人揀你
嫌棄人又唔望下除左搵個幾十k覺得自己好勁重有d咩資格狗眼看人低
唔通貪你賓周夠短咩
我大過你少少同搵過你少少
睇完哩家post我都壓力大埋一份
好彩另一半冇嫌棄過
重點係條兩個都搵得唔多
完全無問題條仔有權搵個有錢既女人
祝好運姐
27得萬三又真係太少喇 建議樓主進修轉工
你同你男朋友講吓 如果佢等到你就係真愛
等唔到你 你咪投入多啲時間係自己身上囉
條友根本仲停留係中學拍拖純愛階段 講野離地到咁

好多野唔係淨係二揀一 係可以共存架
其實睇番你前兩個post
郁少少就話o的野貴
其實已經反映左你自己搵13k 根本已經係好傻既一件事
明明自己有野追求, 需要既其中一環就係要錢, 但你就甘於打一份原來係辛苦既13k admin 工 (根據你之前既post 所講)

雖然個post 講你男友, 但其實真係唔關事, 你單身都好, 你自己咁既狀態都係有問題
完全同意 搵得30k又無家底想溝咩女呀大佬 自己打飛機咪害人啦
些哥好拎中肯
根本嫌棄條女搵得少既男人好打極有限
所以樓主根本唔使理條仔,直接分手就ok
佢只係要揾另一半一齊買樓供樓
唔係因為好鍾意樓主先想同佢結婚
個人生方向的確好唔同,唔使留戀
現實就係 平時幾愛都好 講到錢呀人工呀買樓呀結婚呀將來呀 一切就唔同了
一講到錢好易令段關係變質
你搞緊笑?
點解你可以腦補到係樓主跪求人地娶佢咁想結婚?
有家底 咪想點就點

無家底 就唯有努力d
好彩樓主係女
都有留言話條仔無資格嫌棄人
樓主係男應該一早過千負皮
香港獨有嘅男女平等
算鳩數啦
佢郁冇諗過未來
唔好講有冇拍拖
佢根本淨係諗到一日內嘅事,冇遠見
笑撚左 共存?都係個句你揀人人揀你
呢度香港黎 有少少樣既女根本唔愁無人要
共存只係你天真既幻想 小學雞都不如
宜家係樓主不思進取plan未來係唔應該因為性別而將責任歸於是但一方
在下
好快睇清一個人
都未嘗唔係好事
女仔既青春都唔係咁樣比人浪費

或者樓主會因為咁而被激發去增值自己
甚至搵到更多錢、更好既男仔
唔同學歷唔同出身工作經驗就有唔同人工
On99真係自己係咁人地就要咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞