Soundbar的決擇,求解答(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
我座枱 試唔到掛起
係咪冇得後加subwoofer?
入手左Ambeo一個月左右,用Atmos 片試,都係覺得佢天空反射效果都係唔明顯,其他巴打有無相同感覺?

另外如果想加個Subwoofer ,有無推介呢?
無Subwoofer 只係低音唔夠?
Here
如果部電視得ARC 無eARC, 但條soundbar 有eARC, 應該點駁法最好呢?

利申: Ambeo + LG c7p + Apple TV 4k + PS5
冇 我見冇位插的
係好唔夠,不過睇你用黎做乜,睇愛回家ok
全部入晒soundbar HDMI IN,soundbar駁電視HDMI arc port
咁就同我宜家既駁法一樣,只係諗緊電視無eARC 得ARC 有咩影響
你唔用電視d hdmi in,就無咩影響
各位巴打....soundbar唔要subwoofer有咩選擇...budget 4000到 同埋有咩鋪可以去試下
bose
sonos
denon s216
av life, bose 門市, 豐澤果d試囉
巴打又係我仆街大哥呀
有個巴打又係用HW-Q950T呀, 如果你有問題就把握機會問佢啦~
https://lihkg.com/thread/2432399/page/26
JBL MULTIBEAM 5.0
$3980
過左去啦,仆街大哥,係個邊say 聲hi 先
師兄...如果bose soundbar 500同JBL MULTIBEAM 5.0 邊個會好d
JBL有低音單元

Bose本身應該冇低音單元,要外加Subwoofer

我覺得JBL比較好
咁可以一試...師兄..知唔知邊度會有得試JBL果隻
AVLIFE可能有
仲可以試埋sonos beam
sonos 可以之後慢慢加上去玩
咁可以一試...啱啱google完又唔會太長...可以放到係電視底
姐係可以後加subwoofer?
如果你會之後再買SUBWOOFER, 可以考慮BOSE同埋SONOS
不過要CHECK清楚邊款可以
請問有冇JBL Bar Studio用家
見到800蚊有找 好似好抵
想買嚟試下 放電腦臺
想知好唔好用。本身用緊音響 但係冇乜空間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞