Soundbar的決擇,求解答(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
其實S216 同 三叔 q70t 係咪完全唔同level?
價錢都差好遠啊
係呀,都爭一倍,剛剛喺朋友屋企聽過S216, 都已經好滿意,bass 方面我要求唔大。但又成日聽依度師兄中價來講都推介q70t, 所以想知下個立體感係咪再強好多,抵俾多一倍價錢。
想換sound bar
我多手用左samsung tv個通用remote set左個sound bar
搞到而家sound bar remote用唔到,電視又認唔到個sound bar

有無巴打識搞?

thx
Sony RT5 一直快樂使用中
Reset
reset完都係唔得
個sound bar show完INT

電視hdmi都係認唔到soundbar
同remote都係用唔到
有冇咩 cp高嘅電源線 for jbl bar9.1
立體感嘅話 有後置一定差好遠
另外獨立sub 個感覺我覺得始終唔同
甩左電佢一陣再駁返
今晚試下先
thx
lm
千幾有無推薦
諗住賣幾錢
sony ht rt 3
都係唔得
有無巴打用過LG sound bar?
都可以加兩個後置

諗緊samsung q70t定lg
有budget一定Q70T+後置
我自己本身用開Q60R, 前排搬細屋買左條S216, 之後頂唔順換左Q70T+後置
可能因為我自己比較重口味要重bass, S216係未有Q70T比較前我聽左幾日已經後悔
如果你係用shamesung新電視就更加唔洗諗
JBL 隻5.0 都好似無乜巴打提
謝謝巴打建議,q70t 個立體感係咪都強好多,買q70t 都未必加到兩隻後置,因為搵唔到位擺。後置個receiver 係咪都要擺當眼位?如果梳化後面會唔會影響接收?

問咁多都係驚買咗後悔
實情就係買咗支bose solo 5 後悔中
我覺得係立體好多, 個時聽sales講慳位又盛先買S216, 但事實係無左隻sub就係無左隻sub, 我自己覺得爭好遠
Receiver我都唔係直對住條bar, 擺左係窗台, 感覺上擺梳化後都唔會有問題
其實後置都唔會好晒位? 我都無位擺stand, 我都係2塊層板係牆擺上去
3000$ 既 tcl ts9030 大家點睇
想請教邊度多soundbar試聽
YAMAHA 209同三叔 q60t點簡,都係3千以下簡緊
唔一定要stand

有位放就可以,除非個位好差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞