Soundbar的決擇,求解答(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
因為好多戲/劇都冇DV
唔係所有節目都有雙D
咁 weak
可唔可以加sub?
我無上牆, 就咁放係個架度係部掛牆電視下面, 離地80cm 度, 佢喇叭係前, 側, 上, 低音前出, 好正
無得加 sub, 純一條 5.0, 但係低音夠
有冇巴打比到意見我 3000$樓下買邊隻好 拎黎打機睇戲yas209 jbl2.1 定s216
啫係就咁平放係電視櫃都得?咁我係房用黎ps5加睇下Netflix 都有得諗喎
尋日買左三叔q60t 開心使用中
追返post有師兄都推三叔soundbar
D聲真係好撚掂 之前用緊內置升級超有感
本身都係諗緊209定q60t 最尾揀左q60t
因為有hdmi arc同5.1 價仲平過209
邊度買?幾錢?
平放得
新年搞掂晒D connection, jbl 9.1+projector投100吋睇netflix暫時滿意

之後就睇下入手邊部bluray player
正喎,巴打咩pj? 1080p or 4k?
optoma P1L, 用soundbar passthrough出到HDR+ATMOS不過食唔到dolby vision
邊樹入bar9.1?
sosad
其實爭啲乜嘢先出到?pj唔support?
部projector食唔到dolby vision, 除非買vertex 2將dv轉做hdr出, 不過太煩了, 用hdr10就算
英京
港行?
佢盒上面有代理行貨貼紙, 應該係行貨?
有好多人都係行貨貼子, 但冇左chromecast功能, 變左qq
屌 怪唔知我早兩日諗住用google home試下connect點知connect唔到 咁仆街水貨當行貨賣?
睇盒邊
Q60T 2080水定2390行(百老匯2990-600回贈)好
想慳得就慳, soundbar係咪唔係好易壞?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞