Soundbar的決擇,求解答(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
之前有巴打提到JBL9.1水 有得update 想問點整
應該都係lan or wifi
駁lab/連左AirPlay WiFi佢啦
s216同sonos價位都差好遠喎
巴打用咩電視呀咁?
咁你soundbar係邊試/買?
Lm
如果60T放subwoofer起梳化邊,但單元位離梳化得2吋,得唔得?
sub 其實放邊都得 你有位就ok

同埋必買後置 等amazon 減啦 我個對四舊only
好呀 Amazon 買洗唔洗用變壓?
另外巴打盛擇60T無貨,巴打有無推介邊度買到水貨q60t?
街買現貨好多都有 但就貴兩舊

有無邊間舖介紹下?
請教一下,屋企部電視係罪大KD-49X8000D。
我見input 有HDMI 音訊回傳通道 (ARC)
咁係唔係即係都出到dolby atmos

TV spec link
https://www.sony.com.hk/zh/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs-android-/kd-49x8000d/specifications
NETFLIX既Dolby Digital Plus Atmos應該可以
差3倍, 點會有得比
都冇支援atmos
各位巴打
3000$ 筆直 揀YAMAHA 209 好定係等SAMSUNG HW-T550 香港有貨先買,再配對SWA8500S 好?

多對後喇叭是咪爭好遠?
主要都係聽歌,Netflix 同打Ps
我舊電視用呢部 駁三叔q80r 出到atmos
2017年BRAVIA A1都可以出到, A1本身都冇寫支援ATMOS, NETFLIX既ATMOS係有壓縮既DD+黎, ARC就夠頻寬出, 當然要系統配合, 未必100%可以, 要試
咁頂癮 官網都唔寫支援
罪大咁大整蠱
假若因為部電視唔support, 係唔係可以買多個player駁落去就可以
Eg. AppleTV
冇整蠱, 以前NETFLIX冇ATMOS先冇
如果你有SOUNDBAR咪試下用電視內置NETFLIX播ATMOS片試下得唔得囉
如果唔得, 你可以APPLE TV駁去SOUNDBAR HDMI IN, SOUNDBAR再HDMI ARC OUT去電視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞