Soundbar的決擇,求解答(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
覺得唔值
同z9f 差唔多價
但我覺得z9f 好d
最緊要試聽
bose 500 唔跟sub啵
有冇ching用緊sennheiser AMBEO 想聽下意見值唔值

利伸用緊sony z9f+z9r
請問如果我本身有條yas-207,有冇辦法加到一對後置喇叭?如果唔得,要重新買過,$3000左右要有埋後置喇叭,q60r 係唔係最好選擇?會唔會仲有其他? (放喺睡房床尾,主要睇Netflix打ps5用)
謝謝🙏
用緊水貨SN11r,7.1.4
正唔正呀?
無投訴,主要係想一步到位,唔想煩升級,7.1.4應該用到幾年掛。

一開始諗住平平地買住條yamaha yas-109聽住先,發覺係聽唔入耳,即刻換
我上網搵過
SN系都無晒貨
我係淘既,香港好似無賣SN11,得SN10,7.1.2
淘無晒貨
係,其實果時最抵玩應該係SN7加後置。不過我覺得行貨果set Samsung Q70加後置都抵玩既。
上網睇d人話q70t 後置好細聲
我要加到5 前置減-2去平衡
但睇real player one 都明顯聽到後面既槍聲
咁如果q900T 呢
係咪都要加後置?
見宜家出面賣緊7千幾only
想問下, 屋企條soundbar出唔到電視聲
本身屋企係用開
電視型號: kd49x9000e
Soundbar型號:HT-MT500

話說本身用開好地地, 但最近搬屋再插返D線發現電視聲去唔到soundbar度出, 每次開電視佢都detect度條soundbar但係無聲出, 但我係2邊都係插ARC, 想問下有冇人知道應該要點做

我有開bravia sync見到佢個電視係認到條soundbar, 但係佢就show係HDMI 2 (但我HDMI3先係有ARC), 唔知關唔關咁樣事, 但我轉極都轉唔到去HDMI3 (ARC)

唔該晒大家
依家部電視係Q70T
想問下平價soundbar有咩推介?
S216見最多人推
呢款係咪已經唔錯?
呢啲價位係咪已經同電視個喇叭差好遠?
唔該曬
新手想問問各位ching
屋企用開logitech z5505 套5 .1都好多年
一般基本既包圍感其實係有,同埋bass都震撼既
但近排睇得多soundbar post, 對套jbl 9.1有少少興趣
因為未有時間同埋屋企人出去試聽,未知兩者個分別會差幾遠
想問下各位ching 意見,值唔值得換套玩下?
肯定插岩晒?
[開箱]Creative Stage V2
https://lih.kg/gHNnsS
一千蚊樓下嚟講
Samsung HW-T450
可以嗎?
配電視的話 不如唔好買
多數只係感覺大聲D
當買隻sub only
睇你會用幾多atmos片
只計netflix的話atmos片唔算多
會睇4k blu ray(或者上網搵)的話會多d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞