Soundbar的決擇,求解答(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
得一個hdmi in(同價位都應該有兩個)
明明話支援eARC pcm 7.1但會錯位(試過用sony ht-z9f係得嘅)
聽代理講有唔少case calibration fail, 但代理肯換
部機setting少, 有人話人聲細會難d調較, 不過我唔覺有哩個問題
atmos片源計netflix其實唔多(可以買4k blu ray, 或者上網搵)
咁其實條條bar都有問題
重諗緊轉唔專jbl定950算
9000s 係咪唔支援Q60T 配對無反應既
唉,真係唔兼容
冇chk返兼容先買咁唔小心呀
係邊度買?可唔可以返去換貨or平少少讓比巴打
JBL 我係post76睇過唔少comment先買, 你可以上去參考下
哩度好似唔覺有巴打用緊Q950T
我自己有睇過

jbl平d同後置唔需要諗位放

本身我預左位放後置,另外我用三星電視,理解上用埋同一間公司嘅產品會好d

其實q950t我最唔鐘意係唔支援lpcm,雖然有幾個方法叫解決到,不過咁七貴買支soundbar,唔直接用到太on 9

另外想問下大哥jbl 個十仔係咪好勁?
bt左d戲/劇放係nas度播出到atmos
HW-Q60T要配SWA-8500S
問緊間鋪,睇下$900有冇巴打要
三星推出了 2021 款升級版回音壁陣容,旗艦產品 HW-Q950A 支持 11.1.4 通道杜比全景聲,同時還將提供房間校準和 AirPlay 2 等功能。

除了 2021 年的「 Neo QLED」 LCD 電視外,三星還在 CES 2021 推出了新款回音壁。新的旗艦產品 HW-Q950A 是功能強大的 11.1.4 聲道回音壁,而去年的旗艦產品為 9.1.4 聲道。

HW-Q950A 除了擁有支持杜比全景聲(Dolby Atmos)和 DTS:X 的向上發聲單元外,還具有側面發聲單元。它還配備了無線後置揚聲器和無線低音炮,而它在後置揚聲器中還包括向上和側面發聲單元,從而達到了 11.1.4 的聲道配置。
SAMSUNG每年都會更新SOUNDBAR產品線, 兩年後又唔同啦~
通常舊款會停售
唔知道
岩岩睇Facebook 通利做緊優惠 yas209 2400$有找
即刻感覺同S216 好難揀,唔計隻大牛龜Sub 仔, 淨計條Bar, 大家點睇?
只可以講bass佢好大舊大到要度位先啱啱擺到
我唔會開bass到好大聲, 費事嘈到其他人, 所以我唔識評點為止勁, 不過可以講試saving private ryan搶灘個幕臨場感真係一流
根據上面條片Q950T可以經電視出LPCM, 但插soundbar delay應該係hdmi 2.1先有
順便一提, jbl 9.1都係hdmi 2.0, 直插feel唔到delay
同問 因為我都睇到
因為jbl比950勁就係個十仔但係先住公屋都唔會開大,所以又好似冇咩用
豐澤網店買重有多$100減,$2280 忍唔住訂左…
包送貨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞