Soundbar的決擇,求解答(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
哩個要睇電視機,但通常atmos soundbar 最少有一個hdmi in俾你直插(副作用係出唔到4k120hz)
我而加兩頭唔到岸
又唔想咁貴買呢舊野
唔買apple tv 就廢左 唔知用黎做咩
我見fortress 有易賞錢會員好似43xx定44xx
依個網D文嘅寫法同代理出嘅相差無幾,咩都讚,攞嚟睇specs同新聞就得,review 0參考價值
咁有無建議
建議就係自己出去試,試勻曬budget內嘅野
試前睇清楚D spec,唔係就好似樓上位清悲劇左
eARC 喺咪同arc 一樣
理論上earc先support到智能電視atmos 落soundbar,arc唔得
但實際上有D清又試到arc出到atmos,有D清earc出唔到atmos,都幾亂下
所以我睇左好耐都未買嘅
巴打SOUNDBAR諗成點? Q900T定Q950T?
等減價
denon S216 vs sony HT x8500

邊個好 ?55寸 6尺距離

謝謝
差成千啵
呢2個比我揀x8500
去試聽下自己揀囉
s216 重低音向下 座枱唔太好 吊起就好d
Thx
尋日蘇寧買咗3899
ARC出到atmos應該要電視support
ARC出到dolby digital+ atmos (壓縮版) netflix或其他streaming會用
dolby trueHD atmos (無壓縮)要eARC先出到, 主要 4k blu-ray會用
想問下有冇巴絲買咗Bose Smart Soundbar 300?
如果同YAS-209比邊隻好啲?
想問下你本身考慮緊邊幾款而最尾買咗Bose啊?
考慮唔用subwoofer 的
選擇唔多
我本身有subwoofer,而家唔知點
計聲 係咪 s216 係靚d
Sony套ht rt3點睇 大約130呎 正方形空間
有無片源可以試soundbar
用緊yas-207
睇戲人聲好細聲,音樂就好大聲
有冇人有用大門隔音條, 我個jbl 9.1 一開 成條走廊都聽到, 3m 海綿好似麻麻地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞