Soundbar的決擇,求解答(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
即係反而唔好?
睇你想睇budget定spec做人
幾年前買q acoustic soundbar
Z9F 只係 3.1 無天空反射 只靠自家技術 模擬
用緊LG C9P, 已入手JBL Bar 9.1 等送貨, 好期待, 第一次用Soundbar
上網見到隻 Nakamichi Soundstation 10X Pro 2.1
個外型幾靚 有冇食評?
想買條soundbar插電腦用,一條過,有咩推介
依度好少師兄討論Nakamichi
想問JBL Bar Studio 同 Bose Solo 5 邊隻好d?
For插電腦用
想搵多d atmos 片源試 冇電腦情況下 除左netflix appletv 個d 係咪冇來源架啦
平就creative stage
我諗住買creative stage v2
買左Q60T, 請問個NOW駛唔駛set d咩
謝謝
有delay咁大件事
你睇哂先啦, 行4K120先有事
睇ed
我理解係
ps4 hmdi入電視
再係電視個earc hdmi 入soundbar?
再係
你成條片睇哂佢, 其實HDMI 2.1唔係好成熟
佢PS5直駁電視, 再經EARC去SOUNDBAR用LPCM解決到
我只能將我搵到既料比你參考下~
唔該仆街大哥
我唔知用BITSTEAM會唔會DELAY, 佢都冇試
另外大部份時間都係4K60架啦, 所以呢D真係要巴打你自己試
明白,其實jblbar 9.1有冇類似嘅問題?
想買條Q60T俾50TU8500 電視用,咁樣好唔好?
其實q60t 同q70t 分別喺邊個位? 70 可以配後置?
我用電腦直插jbl 9.1 唔覺有delay (用mouse有delay應該好易feel到)
上面段片有d奇怪, 我pc直插sony電視eARC出soundbar係出到pcm atmos (不過win10 atmos有d bug會有時無聲, 平時先唔用), 但pcm 7.1就唔得
Samsung就掉轉直插出唔到pcm 7.1(唔知有無fix?), 經電視eARC就出到pcm7.1但出唔到atmos
屌科技野真係唔撚明
呢位大哥,覺得jblbar9.1點,有冇咩唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞