Soundbar的決擇,求解答(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
睇片嗰陣上面音訊個位
我見最底atmos 已經揀咗
5000唔使 入門 一套過atoms 佢真係贏曬
屯市蘇寧
3900$+870$後置,我去買時唔知點解個後置再平多100$
各位師兄 想問一下 Yamaha SR-C20Q / Bose TV speaker / Sony HT-S200F 呢三款大家會選擇邊一款呢?
補充下soundbar 個mon 仔都見到atmos 係netflix 入面見唔到
咁應該都可以既
sony ht-x8500得唔得呢?
有冇人已經用緊分享一下
邊度試soundbar比較好
上次去cwb avlife, sales又唔show人
試HW-Q900T都炒埋一碟,懷疑乜都冇開
好多 用YouTube 啲電影preview 炸俾你就算數
電子野好難講 差300我會買行
爭$300 買行
原來有咁分
今晚返去試試先
所以就係想搵個好D 既地方試一試
見香港冇乜人講
Bose Smart Soundbar 300

有冇人知咩料?質素如何?
想知有冇ching 有以下呢個問題

我用緊yas209, 電視就Samsung tu8000
用條hdmi 2.1 諗住連eARC, 但部電視detect 唔到個soundbar

求指教
1. SOUNDBAR HDMI OUT ----HDMI線----TU8000 HDMI 2 (eARC)
2. SOUNDBAR記得插電源

電視設定:
設定>>音效>>專家設定
HDMI-eARC 模式 - 開

設定>>音效>>音效輸出
選番SOUNDBAR名
TG CF668
早前買左jbl 9.1 , 出到atmos, 非常正, 個sub好勁,次次有小朋友黎都震到嚇親佢地
各位師兄, 想問Sonos Beam係咪比上面3隻會更好呢?
唔好意思想問下subwoofer係咪可以橫放?
用到就得啦
爬哂文,試聽完,最後入咗SONOS Arc。整體幾平均,睇Netflix,人聲定位清晰,睇《Formula 1極速求生》,場面感不俗,算交足功課。平時玩開兩聲道,轉用佢Airplay聽歌,都算過得去。
但百點可以做到會回到600?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞