Soundbar的決擇,求解答(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
借位重放

行貨LG SN10Y 5.1.2 sound bar / 570W / 長1.5m
全新未拆,意向放$4000
原廠一年保養,有單

https://www.lg.com/hk/sound-bar/lg-sn10y
採用 Meridian 音響技術
支援 Dolby Atmos®
DTS:X
5.1.2 ch 環迴立體聲
高解像音訊
支援 eARC

有意請留 tg
但Samsung 個重低音係右邊出聲 有塊膜起度
如果再放電視嘅右面 啲音咪離開左我?
SUBWOOFER 全範圍, 應該可以的
講到尾要係要你自己睇片試

佢係咁加嘛 右邊係薄膜 左邊係封死左
我感覺企起右邊同後面會feel到啲震動
左面就冇

同埋佢後面係排氣口
係咪要預留返十幾厘米離牆
等啲低音可以經牆反彈返去前方到我個位?
Ok
有啲有2個十仔咁勁?
我只係示範放左邊&右邊既方法, 唔係有2個SUBWOOFER
巴打玩弄我~
原來係咁 真心唔識
巴打玩弄我~
咁留幾多位係咪要自己試?

因為聲波呢啲會有destructive 同constructive interference
左右都最少都10CM
如果打機同睇片既source都唔support atmos, 係咪唔洗買atmos既soundbar
可以咁講
不過唔排除你將來會有atmos 嘅source
想問sony hts200f 同denon s216係咪差唔多?
有冇人用Sonos arc?Lg cx, pc, sonos arc, monitor, sony mdr-hw700ds 應該點插好?tv得一個arc位
岩岩係fb 見到間野YAS-209 $699有冇可能?
2手都唔得啦
一係寫少個2係頭
一係呃人
便宜 莫貪
呢排fb好多呃野
數碼暴龍模型400蚊3盒都有人信
最近見到yas 209 行貨做2388
3000內budget 係咪揀佢最好
個十仔放上電視櫃上面得唔得
ps 我sony 55x9000h
求救
用緊q60t,今日大廈停電,開返電後soundbar連唔到電視,hdmi冇感應,但藍牙都可以照用,optical就未試,因冇線,應該要點做先可以hdmi連返電視,換過第二條hdmi都咁
試下hard reset.

熄soundbar 根本按實play/pause制,跟住應該會show init ok
跟住電視音效可以轉做hdmi,但係冇聲,soundbar就顯示tv spk
而家電視感應到q60t,但係都冇聲,電視較大細聲個陣都係show q60t,但真係冇聲
Soundbar hdmi in有無插嘢? 有就鬆左佢試下.

你電視setting 有無搞過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞