Soundbar的決擇,求解答(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
留名
巴打想問如果玩 soundbar 係咪要廳左右都係牆先有包圍感
罪大 2021 會唔會有新旗艦 soundbar
新出個隻, 行貨, 老實講整體無係av生命試5/6千價位 *** 或者罪大有 sub 既好聲, 但係3千幾價位真係無得輸, 睇左套netflix outside the wires, virtual dolby atmos 幾有feel, d bass 算唔錯, 用chromecast 既tidal app s聽master / atmos 既歌都收貨 慳位一條bar 過無投訴
正 之前睇唔係話春天先出咩 提早左
而家好似得香港有貨 仲要唔係間間有入
好抵 有興趣 想問下評價如何
另外豐澤Bose Solo 5 做緊特價1150 好似都好抵
不過無hdmi頭
駁pc係用hdmi線定光纖?
細房駁pc夠唔夠玩?
有冇巴有買C20A想擺房睇戲同打機用
仲有950t個後置有力d
Watt數都唔同
我出緊張hsbc信用卡,之後去avlive 買了
我ITX板無光纖出, 另外買咗舊HDMI音頻分離器, Display card HDMI~>盒仔(HDMI出mon, 光纖插bar)
我都係100呎房仔, 我自己覺得夠哂聲

利申: 新手
家父想整隻5.1 Budget得2k 有咩推薦

傳統5.1都得
sony ht rt3 / ht s20r
我都搵到呢兩隻 但除咗藍牙/新啲之外有咩分別
rt3 係有線版
s20r 對後置係無線版
想問下samsung 60r vs yas 408
睇戲 邊隻好d
想請教下筆直約$2500

S216 定 hw-q60T 好?

用要睇戲,其次電視,少聽歌
又想問下大家

因為我主要睇netflix,佢大部分片都係5.1,其實買 q950t有冇意思?定係買q70t加後置就夠?
巴打,想問下呢部你點擺?見你介紹就上YouTube 睇片,發覺幾條都係要上牆用,個低音係下面?有冇得就咁放櫃面咁用?
咩價位到
己放,得$1,800
Push ~ 我都想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞