Soundbar的決擇,求解答(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
2000左右 純攞黎睇Netflix Bass 唔洗勁
反而想要surround feel 邊隻最好?
yamaha yas 408, 你打算配邊款後置?
諗住買佢連兩個musicast 嗰套咋
做租租冇得拉線
想請問一下有冇長度50CM內既Soundbar

土地問題,唔可以長過50CM
水就圍都無
行就百記2990

定平平地買條216算好....
Sony HT-MT500

Sony HT-S200F
Sony HT-MT500
Sony HT-S200F
YSP-5600 , 可以試吓
sony ht rt3 有線5.1
sony ht s20r 無線5.1
SOR 無講到我係自己房用
所以 後置兩個都無位擺 最多擺個細SUB
咁呀 yas109囉
或者denon s216 應該都ok嘅 雖然我覺得要吊起先發揮到佢built in 個bass
有位就 加隻sub yas209囉
平價 又有virtual surround 係呢2款
SAMSUNG Q60T 唔會考慮?
唔肯定 2000左右買唔買到
不過我個人認為 yas209 好聲d
如果你係配返3星 tv 做Q symphony 咁就一定係q60T 會啱d
我sony x90G 咁我研究下先
去試聽 試玩 就最穩陣
通常會去邊到試最齊?
Q60T 真係唔知
可能要辛苦d
avlife 有大部份 但好似冇Q60T 賣
應該要豐澤果d 先有
比較齊鋪嘅地方 例如係
沙田新城市, 銅鑼灣sogo (好似有層係av life),
荃灣廣場,
咁上下掛
Av life 無Q60t
大鋪應該得百記有
掙扎緊行定水...
無諗過sound-bar 可以再用musicast駁其他,
搵日落通利問下試下先
借位賣bar

想放denon s216
11月30日avlife買,只開盒check 有冇壞,從未用過
有單有盒
保養已寄去代理
二手價放,有意tg 聯
https://t.me/easy2work
琴日去百老匯試左條JBL 9.1 個包圍感真心好正
但係個bass大舊到咁真係放唔落
佢成set 咁買
一條408+一對musicast 20
因為我已有ysp5600,
想睇下可唔可以用musicast 買多對後置
加強啲個feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞