Soundbar的決擇,求解答(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
唔該巴打解答
一個 2.1
一個 5.1
水唔知邊度有貨
問左要過年黎
行百記 2980 有現貨
行水重唔重要其實
無分別
水無保養 但可以平到1k
但仲有咩鋪推介
同埋邊度買安全
易唔易壞
上星期買左部罪大9500h

都係研究緊用s216 定 水貨Q60t 。音質上係咪Q60t會好啲?想問罪大電視配samsung soundbar 會唔會配合得冇咁好?

🙏🏾
冇人討論bose , 係咪垃圾?
想問下如果條soundbar同sub仔電源線插拖板既話
效果會唔會無插牆身插座咁好?
個分別會唔會好明顯
分別不大
soundbar就求其啊
玩hifi果啲就有分別
不過人地係一條線都過萬嗰啲
JBL bar 5.0 multibeam 師兄們點睇? 見佢幾抵有atmos 一條過
我諗緊出950a,950會唔餾平返d
見減價, 部Deskop想配條yamaha C20A.
請問我底板得AUX無光纖, 因為支bar得2.0, 插3.5mm出啲聲同我另外買隻USB to 光纖. 音質上會唔會有分別?
所有買三叔soundbar一律建議要買埋後置
件事情唔同哂
上個 post 我推介巴打們多小小 budget 可以真係扑鎚 bose soundbar 700, 但未去試聽 jbl 9.1,見 raddit comment 都唔錯,早兩日去試聽過 jbl 9.1,所有 label 加成係唔錯既,真心可以一戰,試聽係用左鋪頭有隻 star war game, 左 + 右 + 頭頂 + subwoffer 都好滿意,只係條主體 bar 始終聽落去無 bose 700 咁 wide 同清脆,感覺好似「拿埋一舊」咁,想買既自己取捨
最後係蘇寧買左q70, 3900+870後置
我想問有無方法可以搏埋紅黑線, 之前裝修有果d cheap cheap 紅黑喇叭線入左牆

就咁駁埋加膠紙包住得唔得?

thank you
聽歌用途為主
有,小弟經過好多次既試聽,最後買左
jbl 9.1 個sub woofer 太大
DENON DHT-S216定係Yamaha yas-109 好d?
放係房冇位放subwoofer
我都想知 好似外國未出 所以無咩review
冇對應atoms . 買來睇戲,打機係咪唔得?
唔想要sub- woofer
請問你地講緊 2.1 定 5.1?
本身有套 2.1 買條 bar 係咪好on9?
btw
我套 harmon karlon 用左 10 年

宜家睇 netflix 個 app 自動 preset 5.1 次次要 set 返做 2.1 好 on9
有冇方法解決?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞