Soundbar的決擇,求解答(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
有得自動較音效 950t無
ysp5600
巴打yamaha 啲聲底如何?
我見408得200W怕佢唔夠力同埋冇atmos
完全無投訴呀, 有啲畫面飛機/直升機左至右飛過
5600完全比足哂角度
唯一投訴就係正價買完,
一年之後 官網宜家做78折
屌爆佢個老母
個subwoofer 係咪一定要插

我得呢個位可以放到條soundbar入去

MT500 D聲幾正,又可以夾返電視個remote用

另外有隻500mm soundbar叫nakamichi SoundStation 7 Lite,都有hdmi arc,不過應該唔可以用Sony個remote控 ?
但有啲kick係多數唔係show room試
根本聽唔到佢反射既效果
Q60T 都幾難有show room 試
至少都擺70 ,因為價錢實在差太少
三選一
Q950T 定 bose 700+sub 定 devialet 600x2
唔該🙏🏻
你用黎聽咩多先
完全係聽歌同睇戲既分別
所以最後決定價錢行先
反正屋企個廳都做唔到好既反射
***q70加埋後置 後置要點放法
Sofa 後面 ear level ,向內少少tone in 對耳仔最好
想問吓就咁播歌掂唔掂 我仲諗緊會唔會買Bose 700 不過試過聽歌麻麻地
好高難度 放地下或者假天花掛落黎得唔得
有無邊款係可以就咁放地下或者上天花掉落黎
又要放返我張圖 無敵既sofa
想問2.1/2.0組合 vs soundbar,邊個好聲d?
淨雙聲道 應該木箱會好過 soundbar
呢啲架正啊 貴唔貴手邊度有賣?
我淘返來的

6👈《KOOpcwgR2ad🗝👉taӪ宝👈 https://m.tb.cn/h.4jCAYbd?sm=d39763【三星SWA-8500S/9000S环绕专用支架Q60 Q70 Q900T回音壁后环脚架】
Thx very much
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞