Soundbar的決擇,求解答(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
睇Rtings兩者分別不大
尋日q70t貨到試咗,電視arc駁soundbar出到Dolby atmos
真係貼住3000
對唔住大佬, 2000 有咩選擇?
都係Yamaha/JBL 平一個型號?
講左ARC出到Netflix既有壓縮Dolby Atmos, 冇人信
Denon DHT-S216咪$2030
唔好意思睇過籠
因為見到Yamaha諗住Yamaha可能好啲
咁你又話貴
OK嘅其實
不過我以為會有啲~2500左右嘅選擇
Denon 我唔係好識,佢同Yamaha其實邊個好啲?

有圖有真相
Yamaha有獨立Subwoofer低音會好D
Denon係影音界都好出名
如果你冇位放Subwoofer咪Denon

巴打可以去試聽下先決定
咩電視呀巴打?
點燈
香港總代理下星期尾先到船分貨, 但現貨應該一律加到過一皮.
利申上個月細舖訂 9k 已 update 下星期拎
罪大KD-49X8000D
師兄就咁一條soundbar睇戲包圍感掂唔掂?
原來係咁
但Denon平成千銀喎, 就係因為冇Subwoofer?
我電視位下面係一塊板黎, 下面要放Subwoofer都可以嘅
不過要行明線就冇咁挸仔
師兄邊部電視
應該係要earc先得
所以我用緊x85h
話左得架啦~
請教大家
之前諗緊買soundbar 定av amp
本身諗住買yamaha amp但周圍都冇貨
諗諗下不如買soundbar算 我諗住買polk magnifi max SR
各位點睇?
當然,星期六送
電視用緊samsung TU7000
見yamaha yas209有promotion 想入手 但如果用返samsung 自己d sound bar會唔會好d? 類似q70t果款
用番SAMSUNG SOUNDBAR兼容性好D
要平可以考慮SAMSUNG HW-Q60T 水貨 $2000, 不過盛澤冇貨要等, 一係自己淘, 都係差不多價
易唔易壞先?水貨冇保養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞