Soundbar的決擇,求解答(4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
睇睇yamaha music cast 同 ysp 系列
有3.5mm 插 / RCA 插 多數都係得RCA
你買條 3.5mm to RCA 線 插player
一般買開電視用soundbar 得hdmi 同 光纖
唔係就要藍芽
呢個po 講果d 大部份都有藍芽
筆值4000
sony x8500 / z9f
samsung Q60/70T
bose bar 300
creative stage soundbar 睇睇
creative sound blasterX katana
bose tv speaker soundbar
師兄點睇?
電腦用緊bose 500 + 700 bass 連surround speaker
後悔soundbar 冇買700

但要買靚soundcard 睇戲先發揮到,直插老母版爭好遠
你PC 有冇輸出俾到bose 果條bar?
好似得hdmi 同冇sub跟
bose 去門市試聽creative stage 唔清楚邊度有得試
電腦用可能C記好 聽打機聲
唔係而家好多都用hdmi 線嫁咩?
利申唔識
反而想睇netflix 好聲d 打機好少開聲
咁denon s216啦一係
冇sub 睇戲差好遠
只要你firm 你夠輸出就得
可以點firm
有冇HDMI out 係底板出 多數已包audio
或者sound card有hdmi out
咁要睇睇 denon s216太長 張枱得60cm
咁creative stage囉
啱啱好60cm
icic
等我研究下
anyway 唔該哂巴打
揾日試下先 thanks 巴打
終於試左
用AirPlay 都set到Wi-Fi
算啦平少少用返d功能
想問下用Samsung Q80T 係咪最好用返Q950T soundbar?

差唔多價錢有無邊隻推介?
用Q80 咁快就升級?
950T應為最頂級了,多人會睇埋係JBL bar 9.1,但用返Samsung正常兼容會較佳。
想問下將會買samsung Q95T電視
大約會想用多4000蚊左右買埋soundbar, 睇到HW-Q70T差唔多筆直,但見到好多soundbar重低音都放係電視既右邊,而屋企電視櫃係拍埋牆,得左邊有位,有冇得放係左邊嫁?
可以放左邊, 不過要留空間比佢
Samsung Q80T 配 Q950T soundbar最好了, 又可以開Q-SYMPHONY
睇完呢個post走咗去買Denon S216
配埋山崎實業個背架擺電視頂真係正
好似一個remote就可以控制曬,唔使又擺多個出黎封塵
放頂好少見
放底無位
見之前有巴打貼個日本仔玩條JBL Bar 5.0
咪走去買黎試下,不過係怕啲貓跳上去連電視都推鳩冧
去AV life到有得試?旺角有無邊間可以試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞