Fujifilm討論區(16)後悔放35 1.4痛哭揮手區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
[quote]<blockquote><blockquote>有個技術問題,影風景相先可以影到天空藍,而建築物又唔會黑
跪求各位指教

加塊偏光鏡係鏡頭</blockquote>

咁我去買一塊先</blockquote>

光暗位差太多
唔關CLP事
一係搖黑卡,一係GND,一係HDR[/quote

CPL]

浄係睇到點影得個天藍d
Between, 邊到買GND平d?
大家去旅行帶唔帶腳架?有無好旅行腳介紹?
大家去旅行帶唔帶腳架?有無好旅行腳介紹?

唔帶
帶腳架仲要睇你去咩地方,係唔係可以比你放腳影
BTW之前見有巴打出左隻一條帶咁既腳架, 比你綁係扶手用
但我唔記得名
小弟上網見到 xt10 16-50 kit 全水 5000
16-50影景深又好似差d
想直上XT1又無錢買鏡
XT1 水 5000係咪入手價

利申 新手
小弟上網見到 xt10 16-50 kit 全水 5000
16-50影景深又好似差d
想直上XT1又無錢買鏡
XT1 水 5000係咪入手價

利申 新手

Budget如果有多少少就唔好考慮16-50 始終入門XC鏡 畫質比XF鏡差啲
玩玩下中毒又想入新鏡 不如直接入枝好少少
求意見

手上有枝1024 35/f2

黎緊去旅行諗住單鏡走天涯 想買枝新鏡去

主要影景/建築/食物

諗緊1655 16.4 定23.4 好

單鏡又想影埋建築就16或者16-55啦

入fuji telegram group有著數

淨係呢兩枝都選擇困難

一枝大光圈 另一枝細兩級光圈但flexible 好多
求意見

主要影景/建築/食物

淨係呢兩枝都選擇困難

仲要價錢唔爭得太遠
影靚相就定焦啦
求意見

主要影景/建築/食物

淨係呢兩枝都選擇困難

1655 冇街貨好耐
Showroom有但正價
現有一部xm1+18-55,想認真學習下攝影,應該買部新機定買新鏡?本身想買xt2但又覺得太貴
現有一部xm1+18-55,想認真學習下攝影,應該買部新機定買新鏡?本身想買xt2但又覺得太貴

認真,玩盡你手上既組合先
玩熟哂d function
知個樽頸位係邊先再換
大家好,
睇左好耐x-t1同x-t10, 對x-t1比較有興趣.
請問市面上係咪冇得買x-t1行貨啦?
Thanks!
新手問xt10如果有下面果支鏡,再買多支三洋12mm/2,有無衝突架?
新手問xt10如果有下面果支鏡,再買多支三洋12mm/2,有無衝突架?

同埋原來咁多種,我應該係買邊隻好
影景用的
新手買黎送比人,麻煩哂各位巴打解答

影景用的

無衝突,去到同佢講fujifilm用就得

影景用的

無衝突,去到同佢講fujifilm用就得

Thx 巴打
買kit len 18-55
定直上16-55好
定直上16-55好

1855啦加支35.4仲好
定直上16-55好

巴打可唔可以講下原因
Ps 主要影風景 少少夜景 人像
定直上16-55好

16-55加35.4正啲
岩岩問xt10加支1855要成7000幾

留名
岩岩問xt10加支1855要成7000幾

邊度買?

samyang 12mm, 今日影
留名,勿相認
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞