Fujifilm討論區(16)後悔放35 1.4痛哭揮手區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
我想入部細機仔旁身 糾結咗好耐究竟x70定Ricoh gr2好
有無咩好建議

三陽$6130入手
本身想上X-T1石墨銀 但Trade in舊機都要貼三千幾
X-T10銀貼一千就有 我新手已經夠用
btw三陽兩個哥哥仔無sell我買filter
淨係問我要唔要mon貼/代用電

有咩舊機可以trade in
我想入部細機仔旁身 糾結咗好耐究竟x70定Ricoh gr2好
有無咩好建議

Gr2 色水特別
如果搵到有二手都想入返部

其實你係咪假膠
打手做到你咁 個牌子真係仆得街

呢啲用dc仔都影到

由佢啦 唔好理佢痴線佬

幾錢呀

百記買 11980 態度幾好又冇黑口黑面

減左價咩!?

我話body唔分期佢就報呢個比我啦

百記買 11980 態度幾好又冇黑口黑面

減左價咩!?

巴打xt1係買左黑色?知唔知銀色咩價

減左價咩!?

巴打xt1係買左黑色?知唔知銀色咩價

佢係xt2啵 xt1 body銀色七千四百幾,百記xt1無黑色買
新手一問
升X-Pro 2 定 等X100F 好
用緊X100S
有冇巴絲玩過xc 50-230同xf 55-200?
想入枝tele玩,想知50-230對焦係唔係好慢。

X-T1, 已有三洋12mm 同18-55
富士二手貨源真心少

一定係入55200唔洗諗

邊度買xt1 silver 抵屌 行定水好
邊度買xt1 silver 抵屌 行定水好

行無乜貨
巴打們想問多次
新手如果2月買機,budget 7000上下,影街/招牌/風景多,人像少影(最多影下朋友相),應該買xpro2、xt1、a6000定a6300好,或者會唔會有更新選擇鏡方面想試下買d平鏡/淘舊鏡玩,只係又怕d機出得耐跟唔上
各位可唔可以唔好再 quote 條含撚貓任何 reply。
巴打們想問多次
新手如果2月買機,budget 7000上下,影街/招牌/風景多,人像少影(最多影下朋友相),應該買xpro2、xt1、a6000定a6300好,或者會唔會有更新選擇鏡方面想試下買d平鏡/淘舊鏡玩,只係又怕d機出得耐跟唔上

Xt1
巴打們想問多次

Sure X-T1
X-pro2 7000 budget too low
巴打們想問多次

xpro2 7000 body都唔夠錢買

一定係入55200唔洗諗

第一張睇幾多次都咁正
新手一問
升X-Pro 2 定 等X100F 好
用緊X100S

x100f啦, xpro2配23 f2大部左重左貴左個frameline又細左, 除非你想用其他焦距又想要wr
巴打們想問多次

Sure X-T1

xt1其實仲用到幾耐左右因為想用黎做天涯機,鏡應該玩熟左就會今年內買一兩支玩
巴打們想問多次

Sure X-T1

xt1其實仲用到幾耐左右因為想用黎做天涯機,鏡應該玩熟左就會今年內買一兩支玩

個人用左2年 SC過萬
啲皮都甩出黎依然用緊
當然冇X-T2咁快 但唔影運動既我夠用
入枝1855夾枝16.4or23.4就fit
巴打們想問多次

Sure X-T1

同埋玩得富士就唔好玩老鏡 入返XF lens好好多
巴打們想問多次

Sure X-T1

噤同價位黎講,a6300同xt1應該點選擇同分別有咩好

噤同價位黎講,a6300同xt1應該點選擇同分別有咩好

影相永遠係機+鏡咁睇

a6300機身有10分鏡群得6分, 除非你玩canon鏡, 但你插得canon鏡咁你不如用a7ii

xt1機身有8分鏡群有8分

睇你點取捨啦

要對焦咪a6300, 其餘既講操作講樣講畫質xt1樣樣都唔會輸, 詳細既你上網睇review啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞