Fujifilm討論區(16)後悔放35 1.4痛哭揮手區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
岩岩出左xt1+1855

邊度出

四寶, 8k 有找
未試清 希望冇伏

如果係xt1
我會單買機身加支23/1.4

邊度出

四寶, 8k 有找
未試清 希望冇伏

如果係xt1

見有個REVIEW 推FUJIFILM XF 35MM F2R
我五月底去旅行 打算入xt1 18-55 遲D先入會唔會平1K呢 五月先

四寶, 8k 有找
未試清 希望冇伏

如果係xt1

見有個REVIEW 推FUJIFILM XF 35MM F2R

咁睇你鐘意ff 35/50mm視角多啲
新手留個名

Xt2 10-24
Xt2 10-24

邊度出

四寶, 8k 有找
未試清 希望冇伏

返左貨?
之前去問話無曬貨
第一部機買x-a3好唔好

最雞都買X-T10啦
請教各巴絲,新手想入坑

主要用嚟放假影下人景嘢食 旅行都會帶埋咁 budget 4k~7k
爬過下文,開頭諗緊 x-a3 定 x-70 好,後尾又覺得行 x-70 不如水 x-t10配1855......
定係等 x-t20 好呢?會唔會最快年中先有貨?

另外想問點解好似冇乜人講x-a3咁嘅?係24mp apsc cmos都唔夠 16mp x-trans吸引?
想問吓邊度買35.4 行貨抵
諗住後日去三陽出XT1石墨銀+1855
好似八千幾

諗緊出咩鏡
諗緊買一步上t2定t1定xe2s好
諗緊買一步上t2定t1定xe2s好

見xe2s好似好抵玩咁 想買住黎等xt20 有無巴打指點迷津
請教各巴絲,新手想入坑

主要用嚟放假影下人景嘢食 旅行都會帶埋咁 budget 4k~7k
爬過下文,開頭諗緊 x-a3 定 x-70 好,後尾又覺得行 x-70 不如水 x-t10配1855......
定係等 x-t20 好呢?會唔會最快年中先有貨?

另外想問點解好似冇乜人講x-a3咁嘅?係24mp apsc cmos都唔夠 16mp x-trans吸引?

認真玩xt10配18-55最好

16mp xtrans解像度同24mp bayer差唔多, 加上xa3冇evf, 認真影相唔方便

xt10啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞