Fujifilm討論區(16)後悔放35 1.4痛哭揮手區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike

新入富士,買左x70 本來仲諗緊GR2 定佢,最後因為touch mon, 自拍而買左。

呢幾日會出去試機,到時post下相

how much ?

4670,百記,其實諗住細鋪買,但銀色起價4450 ,又冇野送,又想買埋記憶卡同多舊副電,咪去百記買,仲有支八爪腳同杯送
幫朋友問,佢想買X-E2s

其實香港係咪無行貨?

有行貨既話係咪唔係用X-E2s 個名?
幫朋友問,佢想買X-E2s

其實香港係咪無行貨?

有行貨既話係咪唔係用X-E2s 個名?

之前皇室堡有, 但行好似得set.
依家唔肯家.
想問而家出XT1會唔會遲
預1機 2鏡(1支定蕉大光圈,1支18-55)
呢2支鏡影到星嗎
諗住10K內 唔知得唔得
同埋諗緊好唔好貪平1K買2手

新手求插
XX貓 QUOTE我生仔冇屎忽
新手剛入X-T2有幾個問題
唔好意思,一入手第二日就拎左去旅行,未有時間睇說明書😅😅

大家係睇觀景器定螢幕影相?平時用開單反,慣左長開部機,但宜家發覺咁會好食電,富士有冇得set主開觀景器,螢幕只作睇相用?

設定左㩒完快門會回看1.5秒,平時用開單反㩒多下快門就可以再影,但呢部機貌似要㩒ok制先得。有冇得set番快門制架?

用A mode下,啲相要較到+1曝光補償以上先影到啲冇咁黑既相,係咪正常架?定係螢幕睇先係咁?落番電腦會ok番?
呢2支鏡影到星嗎

新手求插

xt1 加1855 已經8千幾
呢2支鏡影到星嗎

新手求插

xt1 加1855 已經8千幾

見D人話XT10 不如上XT1
想收支35.4 放機請email: nikoru.umi@gmail.com
呢2支鏡影到星嗎

新手求插

16mm is around $6xxx
1855 都可以影星,但唔好expect 影到好似銀河咁誇張
呢2支鏡影到星嗎

新手求插

1855 都可以影星,但唔好expect 影到好似銀河咁誇張

Samyang 12mm影星
呢2支鏡影到星嗎

新手求插

18-55 我8月時在峇里影
可以參考支鏡質素(第一次影星)
留名
呢2支鏡影到星嗎

新手求插

都OK喎 BTW 可唔可以UP原圖
而家考慮1手定2手 / 係邊出
呢2支鏡影到星嗎

新手求插

呀diu,原來唔使用up圖網都up到相依家
呢2支鏡影到星嗎

新手求插

呀diu,原來唔使用up圖網都up到相依家

sor都係唔太清,我返屋企再up

新入富士,買左x70 本來仲諗緊GR2 定佢,最後因為touch mon, 自拍而買左。

呢幾日會出去試機,到時post下相

how much ?

4670,百記,其實諗住細鋪買,但銀色起價4450 ,又冇野送,又想買埋記憶卡同多舊副電,咪去百記買,仲有支八爪腳同杯送

我都想買部X70去旅行輕鬆上路算
定焦28MM唔係問題
但光圈2.8又真係細左D
岩岩出左xt1+1855
Xt-10 未有鏡,想問買xf 18定s12好budget有限

利申:新手

邊度出

邊度出

四寶, 8k 有找
未試清 希望冇伏

邊度出

四寶, 8k 有找
未試清 希望冇伏

個價應該係黑?
想入銀機 但值唔值多1k

邊度出

四寶, 8k 有找
未試清 希望冇伏

個價應該係黑?
想入銀機 但值唔值多1k

個人覺得黑仲型 所以冇考慮
但中意銀就入la..買完黑之後心思思仲慘
其實1855係咪必入最BASIC
我一開始就係用18-55,我覺得好滿意,玩左一年先試下轉用定焦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞