Fujifilm討論區(16)後悔放35 1.4痛哭揮手區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
入左xt1冇耐,想入支定焦 有冇好介紹

xt1其實仲用到幾耐左右因為想用黎做天涯機,鏡應該玩熟左就會今年內買一兩支玩

同埋玩得富士就唔好玩老鏡 入返XF lens好好多

噤同價位黎講,a6300同xt1應該點選擇同分別有咩好

A6300 對焦快啲
但論操控 手感 鏡群 色調 外表等都完敗

我換X-T1前係由NEX6轉過黎
特別頂唔順啲膚色 青BB
除非你好好心機張張都去執

同埋玩得富士就唔好玩老鏡 入返XF lens好好多

影相永遠係機+鏡咁睇

a6300機身有10分鏡群得6分, 除非你玩canon鏡, 但你插得canon鏡咁你不如用a7ii

xt1機身有8分鏡群有8分

睇你點取捨啦

要對焦咪a6300, 其餘既講操作講樣講畫質xt1樣樣都唔會輸, 詳細既你上網睇review啦

玩sony唔上FF留係APSC=
入左xt1冇耐,想入支定焦 有冇好介紹

我想入支餅鏡

影相永遠係機+鏡咁睇

a6300機身有10分鏡群得6分, 除非你玩canon鏡, 但你插得canon鏡咁你不如用a7ii

睇你點取捨啦

要對焦咪a6300, 其餘既講操作講樣講畫質xt1樣樣都唔會輸, 詳細既你上網睇review啦

點解咁講
利申新手

影相永遠係機+鏡咁睇

睇你點取捨啦

點解咁講
利申新手

上面位巴打已經解釋得好詳盡
而且Sony既FF系列先係未來主打
玩APSC 富士完勝
入手XT2
入手XT2

邊到入
入手XT2

邊到入

肥花
入手XT2

邊到入

肥花

有冇送電 mon貼個啲

邊到入

肥花

有冇送電 mon貼個啲

我加咗錢貼玻璃貼同買代用電
入手xt1 silver 35.4

歡迎加入富士小聚

歡迎加入富士小
各位巴打
而家買xt2 kit 邊間大鋪抵?
值唔值得直上1655?

邊到how much
想買xt2,
但想問三陽呢啲樓上鋪嘅行貨信得過㗎可
因為見佢行貨平過百記

同埋想問出新機嘅話,啲舊機會唔會平
如果會咁就等新機出先買
想買xt2,
因為見佢行貨平過百記

如果會咁就等新機出先買

三陽OK, 喺佢到買過鏡頭

Fuji短時間內都唔會出新APSC機啦
筆直有限可以睇睇二手
我見有堆用家放機
可能等月底新色
我想問咁多位巴打,出部Canon EOS M5定 Fuji XT1 加支23.2好
想買xt2,
因為見佢行貨平過百記

如果會咁就等新機出先買

筆直有限可以睇睇二手
我見有堆用家放機
可能等月底新色

Thx巴打
其實筆直無問題呀
只不過唔想而家買貴咗
點知遲啲出新機啲舊機跌價

肥花

有冇送電 mon貼個啲

買左幾錢?
想買xt2,
因為見佢行貨平過百記

如果會咁就等新機出先買

筆直有限可以睇睇二手
我見有堆用家放機
可能等月底新色

Thx巴打
其實筆直無問題呀
只不過唔想而家買貴咗
點知遲啲出新機啲舊機跌價

不嬲都係早買早享受
其實大行同樓上舖唔係太大差別
始終部機都算新

有冇送電 mon貼個啲

買左幾錢?

唔洗萬二
信用卡分期
如果搵朋友係日本入手xt2會否抵過香港? 仲有咩事項需要注意?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞