Fujifilm討論區(16)後悔放35 1.4痛哭揮手區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike

XT-1香港百老匯做緊幾錢

銀色body +18 55 好似10660
黑色連kit無問 因為佢kit淨係配18 135

買水好過

有諗過買水
但唔知邊間買會比較好d
如果想放支10-24

去邊到放好?唔想放上網放,因為無時間交收

想平平地放左佢加錢換支23.4

幾錢放?

琴晚拎左去星際放左4000
新手,想問無反有無抵玩選擇唔會近期買同埋budget想做到大約6000上下,希望有推介

xt10, 佢7000有18-55 kit, 抵玩,有排唔洗再煩買鏡

7000蚊夠買二手18-55同全新水xt1

等我玩熟阿哥部陳年canon學識d基本構圖就買
其實無反同單反係唔係差好遠
大家講下點解揀35mm 1.4 / 35mm 2既理由
式者唔揀其中一個既理由
大家相機同鏡頭
邊樣會接受到二手多d
如果想放支10-24

幾錢放?

早講呀放咁平
如果想放支10-24

幾錢放?

早講呀放咁平

4100同你收ma
大家講下點解揀35mm 1.4 / 35mm 2既理由
式者唔揀其中一個既理由

35.2 有WR
利申: xt1 user
大家相機同鏡頭
邊樣會接受到二手多d

個人接受二手鏡頭多
相機就算上一手點錫機,電子零件一用過就會消耗同老化
鏡頭相對上無禁易老化

早講呀放咁平

4100同你收ma

係xt10同xt1之間諗左好耐都係入左xt1
正式加入呢個大家庭
正式加入呢個大家庭

水貨?
正式加入呢個大家庭

最近都入咗
影得重衰過手機
不過唔會放棄
大家相機同鏡頭
邊樣會接受到二手多d

個人接受二手鏡頭多
相機就算上一手點錫機,電子零件一用過就會消耗同老化
鏡頭相對上無禁易老化

鏡頭入面都有電子嘢架喎
除非你玩開mf老鏡啫
正式加入呢個大家庭

幾錢入左
有興趣入XT1
想問下想買機
Kit鏡同唔係kit鏡有咩分別?
例如我想買xt10 加18-55mm 加埋要6xxx
而xt10 kit 1855 加埋只係5000
想問個分別係邊到 要點揀?
想問下想買機

一樣
一齊買平d咁解
想問下想買機

一樣
一齊買平d咁解

多謝巴打

早講呀放咁平

4100同你收ma

呢支鏡無論行水,二手5000走唔甩,巴打試下擺肥花5000樓下即刻爆pm
下次放之前上肥花二手區check下價喇
想問下想買機

一樣
一齊買平d咁解

多謝巴打

睇錯左 原來6000先啱
但都係平過散買
心思思想買鏡頭, 想要個27mm餅鏡方便d
定直接買 x100t 好?

利申: XE2 + 1855 開心使用中
一時忍唔到手上eBay買部Natura Black月光機,呢度有無同好
一時忍唔到手上eBay買部Natura Black月光機,呢度有無同好

幾錢入手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞